7.8.12

Νέος διευθυντής στη «Νέα Εστία»

της Λαμπρινής Κουζέλη

πηγή: www.vima.gr


 
Νέος διευθυντής στη «Νέα Εστία»


 
O ιστορικός Νίκος Ε. Καραπιδάκης θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του εκδοτικού οίκου της Εστίας, ο νέος διευθυντής του ιστορικού περιοδικού «Νέα Εστία», που ίδρυσε ο Γρηγόριος Ξενόπουλος το 1927.
Κρητικός, γεννημένος στο Ηράκλειο, με σπουδές κλασικής φιλολογίας και αρχειονομίας-παλαιογραφίας στη Γαλλία, διδάκτορας της École Nationale des Chartes στο Παρίσι και της Σορβόνης, ο Ν. Ε. Καραπιδάκης εργάσθηκε στο Ιστορικό Αρχείο Κέρκυρας (σήμερα Αρχεία Νομού Κερκύρας), ως αρχειονόμος στα Γενικά Αρχεία της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και διετέλεσε, από το 1989 ως το 1993, διευθυντής των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Συγγραφέας ιστορικών μελετών, ερευνητής της ιστορίας των θεσμών και των κοινωνικών ομάδων, με ειδικότερα ενδιαφέροντα στην ιστοριογραφία του Μεσαίωνα και της Βενετοκρατίας, διδάσκει από το 1990 μεσαιωνική ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα και διευθύνει παράλληλα την εκδοτική σειρά «Ιστορία και Πολιτική» της Εστίας.
Ο Νίκος Ε. Καραπιδάκης θα είναι ο έκτος διευθυντής στην ιστορία του περιοδικού, διαδεχόμενος τον Σταύρο Ζουμπουλάκη, ο οποίος αποχώρησε τον περασμένο Ιούνιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: