21.8.12

Συλλαλητήριο ενάντια στη ρατσιστική βία την Παρασκευή


πηγή: www.tovima.gr

Διοργανώνεται από τις μεταναστευτικές οργανώσεις
Συλλαλητήριο ενάντια στη ρατσιστική βία την Παρασκευή

Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται στην Ομόνοια στις 6 μ.μ. της Παρασκευής

 
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα περιστατικά ρατσιστικής και αστυνομικής βίας του τελευταίου μήνα, οργανώνουν την Παρασκευή 24 Αυγούστου, στις 6:00 το απόγευμα, στην Ομόνοια, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των οργανώσεων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα, Τρίτη.


«Αν είσαι φτωχός ή μετανάστης, δεν υπάρχει νόμος να σε προστατέψει», υποστήριξε στη διάρκεια της συνέντευξης ο Ιτζάζ Αχμέτ, εργάτης από το Πακιστάν, που κατοικεί εδώ και 13 χρόνια στην Ελλάδα.

Κατήγγειλε ότι όταν κάλεσε την αστυνομία μετά από μια ληστεία στο σπίτι του, οι αστυνομικοί όχι μόνο αγνόησαν το συμβάν, αλλά τον ξυλοκόπησαν και τον φοβέριζαν για να γυρίσει στο Πακιστάν. Την ίδια αντιμετώπιση είχε και στο αστυνομικό τμήμα Ιλίου, την επομένη που προσπάθησε να κάνει μήνυση.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρος Κωνσταντίνου ανέφερε πως εισαγγελικές έρευνες πραγματοποιούνται μόνον αν κάποια υπόθεση προβληθεί από την τηλεόραση και πάλι μπαίνουν στο αρχείο.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, στις επιχειρήσεις "σκούπα" έχουν προσαχθεί 7.000 αλλοδαποί, εκ των οποίων κρατήθηκαν οι 1.500.
»

Οπότε, οι περισσότεροι είχαν χαρτιά, παρ' όλα αυτά τους συνέλαβαν. Αυτό αποδεικνύει πως οι επιχειρήσεις αφορούν όλους τους μετανάστες και όχι μόνο τους παράνομους, όπως ισχυρίζεται το υπουργείο», είπε ο κ. Κωνσταντίνου.

Ο Π.Κωνσταντίνου κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση, ότι «με την ατιμωρησία και την αδιαφορία που επιδεικνύει σε παρόμοια περιστατικά, όπως η δολοφονία του Ιρακινού στις 11 Αυγούστου, έξω από τζαμί, στην οδό Αναξαγόρα στο κέντρο της Αθήνας, από ομάδα φασιστών, ενισχύει τη δράση των μηχανοκίνητων συμμοριών της Χρυσής Αυγής που δρουν ανενόχλητοι, με καθημερινές επιδρομές τους εναντίον μεταναστών».

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν αρκετοί μετανάστες, που υποστήριξαν ότι έχουν πέσει θύματα αστυνομικής βίας.

Ο Γουλφάμ Ασρέφ, εργαζόμενος στα Ελληνικά Πετρέλαια, είπε ότι, όταν σε αστυνομικό έλεγχο έδειξε την κάρτα από την εργασία του, άρχισαν να τον χτυπούν και να του λένε «παίρνετε τις δουλειές από τους Έλληνες».

Ανέφερε ακόμα ότι στο αστυνομικό τμήμα Αιγάλεω, όπου τον οδήγησαν, του έσφιγγαν το δάχτυλο με πένσα, ενώ φόρεσαν κράνη σε αυτόν και τον Χαλέπ Μασάουντ, τους ανάγκασαν να χτυπηθούν μεταξύ τους και, κατόπιν, έκοψαν το μουστάκι του τελευταίου.

Τα περιστατικά αυτά είναι καθημερινά, αλλά κανείς δεν μιλάει, γιατί ο κόσμος φοβάται, δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνου και συμπλήρωσε πως ό,τι συμβαίνει, αποτελεί «επιλογή της κυβέρνησης για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, ότι 'για όλα φταίνε οι μετανάστες' και να περνάει ανενόχλητη τα μέτρα λιτότητας και εγκατάλειψης κάθε κοινωνικής πρόνοιας», τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου ο οποίος δήλωσε ακόμη ότι αύριο θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την παρουσία αστυνομίας κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: