31.7.22

Αποδελτίωση ειδήσεων της 31ης Ιουλίου 2022

από τον Γιώργο Κορδομενίδη



Αποκαθίσταται σταδιακά η Παναγία των Παρισίων


➣ Σύμφωνα με έκθεση της Αρχής Διαφάνειας Απορρήτου Επικοινωνιών, ο
ι εντολές για κρατικές υποκλοπές χωρίς αιτιολογία το 2021 σημείωσαν αύξηση κατά 13% σε σχέση με το 2020 και κατά 33% σε σχέση με το 2019! Το 2021 εκδόθηκαν 15.475 εισαγγελικές διατάξεις που αφορούσαν άρση απορρήτου για λόγους εθνικής ασφαλείας έναντι 13.751 το 2020 και έναντι 11.680 αιτημάτων το 2019. 

➣  Ουκρανία: Επιτέθηκε με drone στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. / Η Ρωσία καλεί ΟΗΕ και Ερυθρό Σταυρό να ερευνήσουν τους θανάτους 50 τουλάχιστον αιχμαλώτων πολέμου από πύραυλο που έπληξε ρωσική φυλακή. / Σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά της πόλης Μικολάιφ.

➣ Το Πανεπιστήμιο του Λιντς φέρεται να απαγόρευσε στο προσωπικό του να μιλά δημόσια για τον αριστερό πατέρα της Λιζ Τρας, τη στιγμή που εκείνη αποτελεί φαβορί για την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία της Βρετανίας. Ο Τζον Τρας, ομότιμος καθηγητής καθαρών μαθηματικών στο ίδρυμα, λέγεται ότι είναι «τρομοκρατημένος» από τη «μεταστροφή της κόρης του στην ακροδεξιά πολιτική», γεγονός που επηρεάζει τη σχέση τους, σύμφωνα με έναν συνάδελφό του. 

➣ Νέα γυναικοκτονία στην Κρήτη: 60χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 56χρονη σύζυγό του, επειδή του ζήτησε να χωρίσουν.

➣ Τρία νέα υποβρύχια μουσεία εγκαινιάστηκαν σήμερα στην Αμαλιάπολη της Μαγνησίας, το ένα εντυπωσιακότερο από το άλλο, ανεβάζοντας πλέον σε τέσσερα τα υποβρύχια μουσεία στην ευρύτερη περιοχή, που αποτελούν ταυτόχρονα μοναδικά σημεία αναφοράς και επισκεψιμότητας σε όλη την Ελλάδα. Τα νέα τρία υποβρύχια μουσεία από σήμερα είναι προσβάσιμα από το κοινό, τόσο ως επισκέψιμοι χώροι όσο και για καταδυτικό τουρισμό.

➣ Πέντε χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά, το 2024, προγραμματίζεται να ανοίξει ξανά για το κοινό η Νοτρ Νταμ, καθώς οι εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων συνεχίζονται πυρετωδώς.

➣ Έλλειψη εργαζομένων με τις απαραίτητες δεξιότητες παρουσιάζονται στον τουρισμό και στους παραγωγικούς κλάδους της μεταποίησης, των κατασκευών, στις επιχειρηματικές υπηρεσίες, στις υπηρεσίες τεχνολογίας – επικοινωνίας και στις δραστηριότητες σχετικές με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα.

➣ Ένας 29χρονος, πιθανόν παλαιστινιακής καταγωγής, που είχε ξεκινήσει κολυμπώντας απ' τα απέναντι τουρκικά παράλια στην περιοχή του Ακάρ με προορισμό την Κω, εντοπίστηκε νεκρός από άνδρες του Λιμενικού το μεσημέρι του Σαββάτου.

➣ Ένας 33χρονος από το Μπαγκλαντές έχασε τη ζωή του στην περιοχή Κυρά Βρύση, στα Ίσθμια Κορινθίας, όταν καταπλακώθηκε από σίδερα, υπό άγνωστες συνθήκες, κατά τη διάρκεια εργασιών σε εταιρεία της περιοχής.

➣ Περίπου 40 αιτούντες άσυλο, που επιβαίνουν εδώ και έξι τουλάχιστον ημέρες (ήδη χωρίς τρόφιμα και νερό) σε σκάφος στη ζώνη έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, μεταξύ Ελλάδας και Μάλτας, χρειάζονται απεγνωσμένα βοήθεια, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Alarm Phone, ωστόσο καμία από τις δύο χώρες δεν απαντά στις εκκλήσεις τους. 


[ 21.40 ]


ΠΗΓΕΣ

https://protagon.gr, https://www.huffingtonpost.gr, https://www.kathimerini.gr 

https://www.in.gr, https://www.efsyn.gr, https://www.news247.gr, https://www.cnn.gr



* η σειρά αναγραφής των ειδήσεων δεν είναι αξιολογική

Δεν υπάρχουν σχόλια: