2.5.13

πηγή: www.naftemporiki.gr


Απόπειρα επίθεσης σε βάρος του από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή, κατήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μετά από τη ματαίωση της διανομής τροφίμων για Έλληνες στο Σύνταγμα.
«Η δημοκρατία θα νικήσει. Η λογική της ωμής βίας την οποία την είδαμε να εκδηλώνεται διπλά σήμερα και με το επεισόδιο δυστυχώς με βουλευτή εκλεγμένο από το λαό δεν πρόκειται να περάσει», διεμήνυσε ο κ. Καμίνης, σε δηλώσεις του μετά από το περιστατικό.
Αναφερόμενος στα πρωινά επεισόδια στο Σύνταγμα, δήλωσε ότι «η πλατεία Συντάγματος έχει μια μεγάλη συμβολή αξία για τη δημοκρατία. Το είχα δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψω διανομή αγαθών, σύσσιτια κ.λπ.».
Μιλώντας νωρίτερα στη ΝΕΤ για την επίθεση που δέχτηκε, ο κ. Καμίνης εξήγησε ότι ο βουλευτής «μπήκε λάθρα στο φρουραρχείο», όπου γινόταν διανομή αγαθών από τον δήμο Αθηναίων σε απόρους, και προσπάθησε να τον χτυπήσει.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βουλευτής δεν τα κατάφερε και χτύπησε ένα 12χρονο κοριτσάκι.
Μαρτυρίες αναφέρουν επίσης ότι ο επιτιθέμενος έφερε όπλο και προσπάθησε μάλιστα να το βγάλει, ενώ τον κρατούσε η ασφάλεια του δημάρχου.
YOUTUBE/NAFTEMPORIKIGR
Μαρτυρία για την επίθεση στον Γ. Καμίνη
«Οι άνθρωποι αυτοί το μόνο που ξέρουν είναι η γλώσσα της βίας», τόνισε ο κ. Καμίνης και επανέλαβε ότι «η γλώσσα του τσαμπουκά δεν περνάει».
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί δεν επετράπη το προγραμματισμένο συσσίτιο της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα παρά τις προσπάθειες του κόμματος που εμποδίστηκαν από την αστυνομία, η οποία προχώρησε και σε περιορισμένη χρήση χημικών.
«Η πόλη είναι όρθια. Υπάρχει δημοτική αρχή που αποφασίζει πώς θα διαθέτει τον κάθε χώρο», ανέφερε ο κ. Καμίνης και έκανε εκ νέου λόγο για «σόου» και «θέατρο» από μέρους της Χρυσής Αυγής.
«Όταν κάνεις φιλανθρωπία δεν το διατυμπανίζεις. Προς τι το σόου; Προς τι ο φαρισαϊσμός; H πείνα έχει διαβατήριο; Έχει εθνικότητα;», διερωτήθηκε, σχολιάζοντας τη διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή μόνο σε Έλληνες.
Ένταση το πρωί στο Σύνταγμα
YOUTUBE/NAFTEMPORIKIGR
Ένταση στο Σύνταγμα για το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής
Η ένταση ξεκίνησε το πρωί όταν μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν το συσσίτιο που είχαν προγραμματίσει για σήμερα, παρά την προειδοποίηση του δημάρχου Αθηναίων ότι θα έκανε ό,τι επιβάλλεται για να μην γίνει αυτό.
Διμοιρίες των ΜΑΤ εμπόδισαν φορτηγό με τρόφιμα να προσεγγίσει στο σημείο και περίπου 40 μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να απωθήσουν τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση, ενώ έκλεισαν οι λεωφόροι Αμαλίας και Βασ. Σοφίας.
Δεν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις, ωστόσο σχηματίζεται δικογραφία η οποία αφορά σε προπηλακισμούς, εξίβρυση και άλλα αδικήματα από πλευράς των μελών της Χρυσής Αυγής, όταν επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε λίγο μετά τις 8 και οι δρόμοι άνοιξαν. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από το Σύνταγμα και μετέβησαν στα παλιά γραφεία τους στην οδό Δηλιγιάννη, όπου και γίνεται από τις 10 το πρωί η διανομή των τροφίμων.
Έντονη ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής, η οποία τόνισε ότι «το παράνομο και ανθελληνικό κράτος του Σαμαρά, του Καμίνη και των λαθρομεταναστών χτύπησε με χημικά, απόρους και πολυτέκνους».
«Το παράνομο κράτος των υπαλλήλων των τοκογλύφων έδειξε για μία ακόμη φορά το ανθελληνικό του πρόσωπο. Οι υπεύθυνοι για τις σημερινές αθλιότητες θα λογοδοτήσουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται», υποστήριξε στην ίδια ανακοίνωση.
Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: Ούτε ελληνικό, ούτε χριστιανικό
Αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή δεν είναι ούτε ελληνικό ούτε χριστιανικό, παρατήρησε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.
Ο ανθρωπισμός αφαιρεί δικαίωμα αποκλεισμού, δήλωσε στον Αlpha 989 ο μητροπολίτης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής απευθύνεται μόνο σε Έλληνες και την κάλεσε να μην προκαλεί άλλο την ελληνική κοινωνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: