21.5.13

Την Πέμπτη 23/5, 8 μ.μ., ο διαγωνισμός Thess Poetry Slam? 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη η διεξαγωγή του διαγωνισμού Thess Poetry Slam? 2013

Στις προφεστιβαλικές εκηλώσεις
της Λογοτεχνικής Σκηνής


Ο διαγωνισμός Thess Poetry Slam? 2013, που προκήρυξε η Λογοτεχνική Σκηνή του «Παρά θίν’ αλός» του Δήμου Καλαμαριάς, με κεντρικό σύνθημα «Γίνε το ποίημά σου! Μάθε το, “φόρεσέ” το και “ξήλωσέ” το επί σκηνής», θα διεξαχθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, ώρα 8 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Οδού Χηλής» (Χηλής 12).

Η
προκριματική επιτροπή (Βασίλης Αμανατίδης, Σταύρος Ζαφειρίου, Έλσα Κορνέτη, Ζαφείρης Νικήτας, Τέλλος Φίλης ― τα ίδια πρόσωπα θα αποτελέσουν και την κριτική επιτροπή) επέλεξε από τις συμμετοχές που υποβλήθηκαν τα ποιήματα των: Λένας Αθανασοπούλου , Γιώργου Αχπουγιούκογλου, Στεφανίας Βελδεμίρη, 
 Μαρίας Γκόλια, Άγγελου Ευθυμιάδη, Χαρίτωνα  Καλογιάννη, Γιάννη Καμπανού, Αθανάσιου 
Κριτσινιώτη, Ναντίν Κυριαζή, Ιωάννας Λιούτσια, Γιώργου Μανάδη, Άρη Βελισσάριου 
Μπιτσώρη, Δημήτρη Νικηφόρου, Χριστίνας Παλαντζά, 
 Κατερίνας Παπαδοπούλου, Γιάννη Πετάμη, 
Συμεών Τσακίρη, Μαρίας Τσαουσίδου, Δανάης Οικονόμου, Ανθέμιδος Ραπτοπούλου, Νικία Φονταρά.

Τον διαγωνισμό θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Ορέστης Μεσοχωρίτης. Στο μουσικό μέρος: Γιάννης Κουλούσιας (κιθάρα, τραγούδι), Σάββας Λαγγίτος (πλήκτρα) και Μαρία Κατέχη (τραγούδι).

Το Poetry Slam είναι ένας διαγωνισμός ποίησης. Οι συμμετέχοντες απαγγέλλουν από στήθους πρωτότυπη, αδημοσίευτη δουλειά τους, που την υποστηρίζουν αποκλειστικά και μόνο με τους στίχους, τη φωνή, την έκφραση, το σώμα τους. Η παράσταση του κάθε διαγωνιζόμενου διαρκεί αυστηρά μέχρι 3 λεπτά και γίνεται μπροστά σε κριτική επιτροπή και στο κοινό. 

Η Λογοτεχνική Σκηνή είναι ένας νέος, φιλόδοξος θεσμός που δημιουργήθηκε πέρυσι στο πλαίσιο του «Παρά θίν’ αλός», του ανήσυχου φεστιβάλ του Δήμου Καλαμαριάς, και προστέθηκε στους ήδη υπάρχοντες άξονες για τη μουσική και τα εικαστικά.

(Τη Λογοτεχνική Σκηνή διευθύνει ο Γιώργος Κορδομενίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: