21.9.13

Αυτά είναι τα 32 ποινικά αδικήματα της Χ.Α. που έστειλε στον εισαγγελέα ο Δένδιας

[Σημείωση του Εντευκτηρίου 1: Πρόκειται μόνο για τα περιστατικά ρατσιστικής βίας που καταγγέλθηκαν στις αστυνομικές αρχές ή συνέβησαν ενώπιον αστυνομικών οργάνων· στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι αλλοδαποί, ακόμη κι αν βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα ―πολύ περισσότερο όσοι δεν έχουν "χαρτιά"― αποφεύγουν να καταγγείλουν στην αστυνομία όσα έπαθαν, φοβούμενοι πως έτσι θα μπλέξουν περισσότερο.
Σημείωση του Εντευκτηρίου 2: Τώρα μένει να πληροφορηθούμε σε ποια φάση βρίσκεται η δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων αυτών.]

πηγή: www.lifo.gr



Τριανταδύο  περιστατικά με αδικήματα της Χρυσής Αυγής απέστειλε χθες στην εισαγγελία ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας. Στην επιστολή του ζητά  να ενταχθούν όλα τα ποινικά περιστατικά στα οποία έχει ανάμειξη η Χρυσή Αυγή, στον αντιτρομοκρατικό νόμο.   Ακολουθεί η λίστα των περιστατικών, στα οποία υπάρχει εμπλοκή της Χρυσής Αυγής:  

ΡΑΦΗΝΑ Την 7/9/2012, 30 άτομα πεζοί με επικεφαλής τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλιόπουλο Παναγιώτη και Γερμενή Γεώργιο σταμάτησαν μπροστά από πάγκο μικροπωλητή αλλοδαπού και τον αναποδογύρισαν. Σχηματίστηκε ποινική Δικογραφία για το συμβάν από τη Δ/νση Ασφαλείας Αττικής. 

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ Την 11/9/2012, 7 άτομα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε κομμωτήριο αλλοδαπού. Έριξαν μολότοφ και μαχαίρωσαν έναν πελάτη. Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία. 

Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Την 22/9/2012 μέλος της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε με μαχαίρι σε 2 αλλοδαπούς που βρίσκονταν σε στάση λεωφορείου στη Λεωφόρο Ηρακλείου, τραυματίζοντας τον έναν σοβαρά. Συνελήφθη ο δράστης και σχηματίστηκε δικογραφία. 

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ Την 22/9/2012, μέλη της Χρυσής Αυγής έκοψαν την πορεία σε μοτοσικλέτα που επέβαιναν αλλοδαποί και τους την αφαίρεσαν. Συνελήφθη ο ένας δράστης και σχηματίστηκε δικογραφία. 

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ Την 22/9/2012, μέλος της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με μαχαίρι σε 3 αλλοδαπούς και τραυμάτισαν 2 από αυτούς. Συνελήφθη ο ένας δράστης και σχηματίστηκε δικογραφία. 

ΛΑΥΡΙΟ Την 05-10-2012 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, προσέγγισε πλυντήριο-λιπαντήριο αυτοκινήτων, εξήλθαν περίπου δέκα άτομα, οι οποίοι φορούσαν μαύρα ρούχα, εκ των οποίων οι δύο μπλούζες που έφεραν τα διακριτικά ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, και επιτέθηκαν στους αλλοδαπούς εργαζόμενους.  Σχηματίστηκε δικογραφία 

ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ Την 17/1/2013, 2 μέλη της Χρυσής Αυγής επέφεραν με μαχαίρι θανάσιμο τραυματισμό  σε υπήκοο Πακιστάν. Δράστες συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν. Ο ένας εκ των οποίων ήταν πυροσβέστης. 

-Την 06-03-2013 υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, οπτικοαουστικό υλικό της τηλεοπτικής εκπομπής «ΣΚΑΪ ΤΩΡΑ» η οποία προβλήθηκε μεσημβρινές ώρες της 06-03-2013 δια του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» και που προέβαλε απόσπασμα ντοκιμαντέρ του Βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού « channel 4» στο οποίο εμφανίζεται υποψήφιος βουλευτής του πολιτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, να εκφράζει προφορικά ιδέες προσβλητικές κατά αλλοδαπών, λόγω της φυλετικής ή εθνικής τους καταγωγής. Όπως προέκυψε πρόκειται για τον υποψήφιο βουλευτή Αλέξανδρο Πλωμαρίτη Καράμπελα , γεν. 10/08/1959 στην Αθήνα. Σχηματίστηκε δικογραφία 

ΑΘΗΝΑ Την 2/5/2013 στην πλατεία Συντάγματος, ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής συνεπλάκη με άντρες τις φρουράς του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα κοριτσάκι. Σχηματίστηκε δικογραφία. 

ΡΑΦΗΝΑ Πολίτης, που εργάζεται στο 3ο νηπιαγωγείο της Ραφήνας, ενόρκως κατήγγειλε ότι την 5-6-2013 και περί ώρα 11:00 ,την ώρα του διαλείμματος των νηπίων, δέχθηκε μία κλήση με απόκρυψη αριθμού από κάποιον άγνωστο άνδρα ο οποίος της είπε τα εξής «…Χρυσή Αυγή … να διώξετε τα παιδιά από το Πακιστάν και την Ινδία και τους άλλους αλλοδαπούς διότι έχει δοθεί εντολή να κόψουν τα αυτιά και να απαγάγουν τους εκπαιδευτικούς και τους συνοδούς τους. Ευχαριστώ πολύ.». Στο ανωτέρω Νηπιαγωγείο φοιτούν συνολικά σαράντα 47 νήπια εκ των οποίων τα τρία κατάγονται απ’ την Αλβανία, το ένα  από Ουκρανία και τα υπόλοιπα είναι ημεδαπά. Στο Νηπιαγωγείο εργάζονται συνολικά τρείς εκπαιδευτικοί ενώ στο παρελθόν δεν είχαν ποτέ δεχθεί ξανά απειλή ούτε είχε δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με τα αλλοδαπά νήπια ενώ το Νηπιαγωγείο δεν διαθέτει κάποιο σχολικό λεωφορείο και τα νήπια τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους ή άτομα που οι γονείς έχουν υποδείξει.     Συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό έχει αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών. 

ΡΑΦΗΝΑ             Την 12.06.2013 και ώρα 11.30 πολίτης κατήγγειλε ενόρκως ότι την 05.06.2013 και περί ώρα 11.00 άγνωστος άνδρας ηλικίας τηλεφώνησε στο 2ο νηπιαγωγείο Ραφήνας που βρίσκεται στη διασταύρωση Ραφήνας, οδός Φλέμινγκ και Λ. Μαραθώνος, στο οποίο εργάζεται και της είπε "Χρυσή Αυγή", αν υπάρχουν παιδιά από το Πακιστάν και την Ασία στο νηπιαγωγείο, θα σας κάνουμε ντου και έφοδο, πλην όμως δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την πρότασή του καθώς αυτή του έκλεισε το τηλέφωνο. Σχηματίστηκε δικογραφία. 

ΑΙΓΑΛΕΩ              Πέντε άτομα, τα οποία επέβαιναν σε τρεις μοτ/τες,  και  φορούσαν μαύρες μπλούζες με τα διακριτικά της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»,  χτύπησαν με ένα ρόπαλο στην πλάτη τον ΕΠ) FAIZAN (Ον) ASHRAF, υπήκοο Πακιστάν , και εν συνεχεία  αφού  τον  έριξαν στο έδαφος άπαντες τον χτυπούσαν με γροθιές στο πρόσωπο και στον σβέρκο του, και ένας εξ αυτών συνέχισε να τον χτυπάει με το ρόπαλο στον αριστερό του αγκώνα με αποτέλεσμα να του προκαλέσει εκδορές. Αυτεπάγγελτη προανάκριση κατόπιν καταγγελίας του ανωτέρω. Δράστες άγνωστοι.   Σχηματίστηκε δικογραφία. 

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ           Την 18/9/2013 και ώρα 00.13 45χρονος μέλος της Χρυσής Αυγής τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι 34χρονο ημεδαπό.  Δράστης συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Την 7/11/2012 συνελήφθησαν 2 μέλη της Χρυσής Αυγής για επίθεση κατά 2 φοιτητών μελών της ΚΝΕ που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο του ΕΠΑΛ. Σχηματίστηκε δικογραφία. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Την 27/5/2013, 10 άτομα που φορούσαν μπλουζάκια της Χ.Α τραυμάτισαν με μαχαίρι αλλοδαπό. Σχηματίστηκε δικογραφία. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Την 26/8/13 συνελήφθη ημεδαπός ο οποίος δήλωσε ότι είναι πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής διότι εξύβρισε και απείλησε αλλοδαπούς. Σχηματίστηκε δικογραφία. 

ΞΑΝΘΗ Την 6/8/2012, 40 μέλη της Χρυσής Αυγής εκφώνησαν συνθήματα έξωθεν οικίας βουλευτή Αλ. Κοντού. Προσήχθη ένα άτομο, αλλά ο βουλευτής δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξη.    Σχηματίστηκε δικογραφία.  

ΞΑΝΘΗ Την 10/3/2013 κατά τη διάρκεια συμπλοκής 50 ατόμων του Α/Α χώρου και 20 μελών της Χ.Α. τραυματίστηκε ένας μαθητής λυκείου που ανήκε στον Α/Α χώρο και 2 μέλη της Χ.Α.      Σχηματίστηκε δικογραφία. 

ΣΕΡΡΕΣ Την 3/10/2012, δύο άτομα που φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε ημεδαπό τραυματίζοντάς τον ελαφρά.Δεν υπεβλήθη μήνυση. 

ΒΕΡΟΙΑ Την 9/6/2012, 25 άτομα της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε άτομα που βρίσκονταν σε κατάστημα, προκαλώντας σωματικές βλάβες. Προανάκριση συνεχίζεται. 

ΚΟΖΑΝΗ              Την 15/12/12, τρία άτομα που βρίσκονταν σε καφετέρια στέκι ατόμων του Α/Α χώρου δέχθηκαν επίθεση από άτομα που φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής.  Σχηματίστηκε δικογραφία 

ΒΟΛΟΣ Την 28/3/2013, δύο μέλη της Χρυσής Αυγής πέταξαν πέτρα και μολότοφ σε τράπεζα.                Σχηματίστηκε δικογραφία.  

ΙΣΤΙΑΙΑ Την 26/11/2012 ερωτήσεις μελών Χρυσής Αυγής σε καταστήματα και μικροπωλητές γιατί απασχολούν αλλοδαπούς. Σχηματίστηκε δικογραφία.  

ΙΤΕΑ       Κατά την επιστροφή ατόμων της Χ.Α από το μνημείο Θερμοπυλών σε στάση τους σε καφετέρια κτύπησαν θαμώνα που πέταξε εναντίον τους μπουκάλι. Σχηματίστηκε δικογραφία 

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ        Δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων Βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου " ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ " και ένας Αρχιφύλακας, προσωπικής ασφάλειας προέβησαν σε διενέργεια ελέγχων  σε αλλοδαπούς μετανάστες μικροπωλητές προκαλώντας ζημιές σε βάρος τους. Ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα ως άνω αδικήματα. 

ΖΑΚΥΝΘΟΣ         Την 6/4/2013 μέλη του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια διανομής συσσιτίου από μέλη της Χρυσής Αυγής συνεπλάκησαν με αστυνομικές δυνάμεις. Σχηματίστηκε δικογραφία. 

ΑΓΡΙΝΙΟ               Την 8/5/2013 δημοσιογράφος τοπικών μέσων ενημέρωσης, κατήγγειλε ότι απογευματινές ώρες της χθες 08-05-2013 , τον εξύβρισε και τον απείλησε τηλεφωνικά ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης. Δεν υποβλήθηκε έγκληση. 

ΛΟΥΤΡΑΚΙ           Την 25/2/13 κατά την κατάθεση στεφάνου στην πλατεία ηρώων ομάδα αριστεριστών επιχείρησε να εμποδίσει τον βουλευτή της Χ.Α Ευστάθιο Μπούκουρα. Επενέβη η αστυνομία συλλαμβάνοντας 2 μέλη της Χρυσής Αυγής και 2 αριστεριστές. Σχηματίστηκε δικογραφία την 26/3/13. 

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ        Την 15/9/2013 κατά τη διάρκεια μνημοσύνου για τα θύματα της Πηγάδας, μέλη της Χρυσής Αυγής, προκάλεσαν επεισόδιο με μέλη του ΛΑΟΣ και του Πατριωτικού Εθνικού Συνδέσμου. Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση.  

ΧΙΟΣ      Την 10/10/2012 Πακιστανός δέχθηκε απειλές από ομάδα 9 ατόμων που μπήκαν στο σπίτι του έλεγαν ότι ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής και να φύγει από το νησί. Αναγνωρίστηκε από τον παθόντα ένας Λιμενικός. Σχηματίστηκε δικογραφία. 

ΛΕΣΒΟΣ                Την 26/7/2013 μέλος της Χρυσής Αυγής υπέβαλε μήνυση στις 26/7/13 κατά 4 ατόμων τα οποία τον εξύβρισαν και τον κτύπησαν. Σχηματίστηκε δικογραφία, ενεργείται προανάκριση.  

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ         Την 13/2/2013 μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε 3 αλλοδαπούς προκαλώντας τους σωματικές βλάβες. Συνελήφθη ένας εκ των δραστών. Σχηματίστηκε δικογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: