25.6.13

Δέκα πρόχειρες σκέψεις για έναν ανασχηματισμό

του Γιώργου Τούλα

πηγή: http://www.parallaximag.gr




1) Το πεθαμένο ΠΑΣΟΚ του 4% επιχειρεί τη νεκρανάστασή του. Έβγαλε από τις ναφθαλίνες τα χειμωνιάτικα και επιστράτευσε ότι είχε απομείνει στο σεντούκι από ξεχασμένους πολιτικούς του χθες, σηκώνοντας από τον πάγκο μέχρι και το Χρυσοχοίδη που απειλούσε τον αρχηγό. Φρίκη.
2) Ο αρχηγός, που δεν κατάφερε να γίνει ποτέ πρωθυπουργός, θα συμφωνούσε μέχρι και με το διάβολο προκειμένου να παραμείνει κυρίαρχος στο παιχνίδι. Όσο να πεις η αντιπροεδρία έχει ένα γκλάμουρ.
3) Ο Αντώνης  που φαίνεται να βγαίνει αλώβητος από την ιστορία της ΕΡΤ και ετοιμάζεται για τα χειρότερα. Κατάφερε να πάρει το παιχνίδι έστω και στην παράταση, να βάλει στην κυβέρνηση ακροδεξιά στελέχη, καταλαγιάζοντας τον φόβο της Χρυσής Αυγής, προς το παρόν και εξοβελίζοντας την Ντόρα με την υπουργοποίηση του αδερφού της.
4) Έξι δημοσιογράφοι, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Ανδριανός, Σίμος Κεδίκογλου, Γιάννης Μιχελάκης, Παντελής Κάψης πήραν υπουργεία. Και μία έβδομη, η Σοφία Βούλτεψη το πήρε και το επέστρεψε. Δουλειά με μέλλον και εξαργύρωση.
5) Τον σπουδαίο και μεγάλο Κώστα Τζαβάρα, που στη σύντομη θητεία του τίναξε τον Πολιτισμό στον αέρα, με τις καταργήσεις και τις ρουσφετολογικές τοποθετήσεις, τον πέταξε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Για να δημιουργήσει εκ νέου υπουργείο Πολιτισμού που είχε καταργήσει πέρσι και να βάλει έναν ακόμα πεφωτισμένο, που η σχέση του με τον Πολιτισμό τελειώνει στο Δελφινάριο.
6) Φτώχια στην κυβέρνηση; Πού το είδατε; Μιας και μας περισσεύουν τα φράγκα κάνανε τις θέσεις των υπουργών 41. Αλλάξαμε και το όνομα σε μερικά υπουργεία, για να τυπώνουμε τους φακέλους και τα επιστολόχαρτα και τις ταμπέλες από την αρχή.
7) Κραταιός, ίσως γιατί είναι παντελώς ανύπαρκτος και δεν τον προσέχει κάνεις ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης. Δεν τον άγγιξε τίποτε.
8) Σε κάστιγκ ανυπαρξίας η υπουργική λίστα θα έπαιρνε Όσκαρ. Πρόσωπα φθαρμένα, αδιάφορα, πλήρως ελέγξιμα, χωρίς ίχνος καινοτομίας ή ειδικής γνώσης, περιφέρονται από υπουργείο σε υπουργείο καταδικάζοντας τη χώρα στο απόλυτο χάος. Διότι ποιος τρελός θα έβαζε το κεφάλι του στον τουρβά; To σύνθημα όλων των Ελλήνων είναι ένα: Ζέτα Μακρή ζούμε, υπουργό να σε δούμε. Και την είδαμε. 
9) Το ανέκδοτο με τις προσωπικότητες σε υπουργικά πόστα, τελείωσε αισίως σε αυτό τον ανασχηματισμό. Το βαθύ ΠΑΣΟΚ και η βαθιά ΝΔ, προβάρουν τη μελλοντική τους συνένωση. Επειδή κανείς από τους δύο δεν υπάρχει χωρίς τον άλλον, η μεταπολίτευση συνεχίζεται...
10) Το κλέβω από τον παλαίμαχο Μιχάλη Στρατάκη. Αξεπέραστο: Είχε και την καλή του πλευρά ο σημερινός ανασχηματισμός. Έστειλε ένα μήνυμα σε όλους τους διανοητικά καθυστερημένους, ότι δεν πρέπει να χάνουν το κουράγιο τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: