11.6.13

Νέο Δ.Σ. στην Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης
Μετά τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Λ.Θ. της 18ης Μαΐου 2013, που διενεργήθηκαν για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής για την τριετία 2013-2016, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα στις 3 Ιουνίου 2013 ως ακολούθως:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόεδρος:                            Ζωή Σαμαρά
Αντιπρόεδρος:                      Μαρία Αρχιμανδρίτου
Γενικός Γραμματέας:           Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου
Ταμίας:                                 Αλεξάνδρα Μπακονίκα
Έφορος Στέγης:                    Καλλιόπη Εξάρχου
Μέλη:                                    Κούλα Αδαλόγλου
                                              Δημήτρης Λαμπρέλλης

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Γιάννης Τζανής
Παναγιώτης Μαυρίδης
Άννυ Κουτροκόη


Ως γνωστόν, η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1962, μισό αιώνα μετά την απελευθέρωση της πόλης μας. Διαπρεπείς άνθρωποι των γραμμάτων, μεγέθη της λογοτεχνίας όπως ποιητές, πεζογράφοι, δοκιμιογράφοι, μελετητές –τιμημένοι κάποιοι με κρατικά και διεθνή βραβεία– συγκαταλέχτηκαν στους κόλπους της, συνδέοντας το όνομά τους με τη δράση και τους στόχους της. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Τηλέμαχο Αλαβέρα, Μανόλη Αναγνωστάκη, Νίκο-Αλέξη Ασλάνογλου, Τάκη Βαρβιτσιώτη, Γιώργο Βαφόπουλο, Γιώργο Δέλιο, Πάνο Θασίτη, Γιώργο Ιωάννου, Ζωή Καρέλλη, Κλείτο Κύρου, Νίκο-Γαβριήλ Πεντζίκη.
Πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στη στέγη της, όπως στρογγυλά τραπέζια, ημερίδες και συνέδρια, με κορυφαίο το «Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Συνέδριο για τα Συγγραφικά Δικαιώματα» καθώς και μια σειρά πολλών και ουσιαστικών άλλων διοργανώσεων μνήμης και τιμής.
Επίσης, η Ε.Λ.Θ. συνεργάστηκε πρόσφατα με τον Τομέα Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., προκειμένου να γνωρίσουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές τούς λογοτέχνες της Εταιρίας μας, ανθρώπους που ζουν μαζί με αυτούς στην ίδια πόλη.
Σήμερα, έναν αιώνα μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και συνεχίζοντας με σεβασμό το έργο των άξιων προκατόχων μας, επιδιώκουμε την ευρύτερη προβολή των μελών, του έργου τους, αλλά και των πολιτιστικών και ανθρωπιστικών στόχων της Εταιρίας μας. Μια ιδέα που θα θέλαμε να την αποδεσμεύσουμε από την οικονομική κρίση που υφίσταται ο τόπος μας, καθώς πιστεύουμε βαθιά πως ο πολιτισμός, όταν και όπου πρωταγωνιστεί, δημιουργεί τις προϋποθέσεις και την υποδομή για την άρση του κύριου υπεύθυνου των κρίσεων, που δεν είναι παρά η  αισθητική και ηθική υποβάθμιση.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: