26.3.13

Επίμονοι Θεσσαλονικείς: Γιώργος Κορδομενίδης


«Επίμονοι Θεσσαλονικείς» στο Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΜ-Θ 

Προσωπικότητες που με το έργο τους κόμισαν χαρακτηριστικά στοιχεία στο νεότερο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει στο κοινό το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ, σε μια σειρά εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Επίμονοι Θεσσαλονικείς».
Κοινό στοιχείο στα πρόσωπα που θα επιλεγούν είναι, όπως μαρτυρεί και ο τίτλος, η προσήλωσή τους στην παραγωγή έργου, κατά κύριο λόγο στο πεδίο του πολιτισμού, μέσα στο ασταθές (άλλοτε γόνιμο κι άλλοτε εχθρικό) περιβάλλον της σύγχρονης Θεσσαλονίκης. Στη διαδικασία αυτήν, τα συγκεκριμένα πρόσωπα και η πόλη συνδιαμόρφωσαν με ένα σχήμα αλληλεπίδρασης τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.
Πρώτος στη σειρά των «Επίμονων Θεσσαλονικέων» που θα παρουσιαστούν είναι ο Γιώργος Κορδομενίδης, εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού Εντευκτήριο, το οποίο συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια ζωής.
Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013, στις 19.00, στην αίθουσα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ (Μορκεντάου 1, 1ος όροφος) ο βιβλιογράφος και ποιητής Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα μιλήσει για τη διαδρομή του περιοδικού Εντευκτήριο και του εκδότη του, η δημοσιογράφος Βάνα Χαραλαμπίδου θα αναφερθεί στην πορεία του Γιώργου Κορδομενίδη ως ραδιοφωνικού παραγωγού και η συγγραφέας Σοφία Νικολαΐδου θα συζητήσει μαζί του για τον ρόλο των λογοτεχνικών περιοδικών και της κριτικογραφίας

.


Δεν υπάρχουν σχόλια: