24.3.13

Βραβείο στον Παναγιώτη Ευαγγελίδη

Η ταινία «They Glow in the Dark» του φίλου, και συνεργάτη του Εντευκτηρίου, Παναγιώτη Ευαγγελίδη τιμήθηκε με το Βραβείο Firpresci καλύτερης ελληνικής παραγωγής στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. 
Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής: «Το βραβείο FIPRESCI για το καλύτερο ελληνικό ντοκιμαντέρ απονέμεται σε μια αιχμηρή, συγκινητική, χιουμοριστική και πολυεπίπεδη αποτίμηση αυτού που αποκαλούμε ζωή. Τα αφηγηματικά και υφολογικά του χαρακτηριστικά αποφεύγουν όλες τις παγίδες, στερεοτυπικές και ηθικολογικές προσεγγίσεις που συναντώνται συνήθως σε ταινίες που καταπιάνονται με το ευαίσθητο θέμα της σεξουαλικότητας. Πρόκειται για ένα ουμανιστικό φιλμ, με φόντο τη Νέα Ορλεάνη που διερευνά τη φιλία μεταξύ ομοφυλοφίλων, την αρρώστια, την οικειότητα, τη σεξουαλική ταυτότητα, τη φτώχια, τη συντροφικότητα, εν τέλει αυτό που αποκαλούμε αγάπη.»

Εκτος απο κινηματογραφιστής, ο Ευαγγελίδης είναι γνωστός για τις μεταφράσεις του έργων γιαπωνέζικης κυρίως πεζογραφίας ―αλλά και ισπανικής― απο το πρωτότυπο. Έχει ακόμη στο ενεργητικό του αξιοπρόσεκτο δημιουργικό συγγραφικό έργο. 
Δείτε εδώ: http://biblionet.gr/author/14228/Παναγιώτης_Ευαγγελίδης

1 σχόλιο:

MAFALDA είπε...

Μπράβο του τού φίλου Παναγιώτη. και σε περισσότερα βραβεία η ταινία του.