9.1.14

Δολοφονία Σαχζάτ Λουκμάν: Εγκληματική ολιγωρία των Αρχών στη διερεύνηση του ρατσιστικού κινήτρου

Ανακοίνωση του κόμματος Οικολόγοι - Πράσινοι



Ενώ διεξάγεται η δίκη για τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού ποδηλάτη Σαχζάτ Λουκμάν από δύο ημεδαπούς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, γίνονται γνωστά συγκλονιστικά στοιχεία της υπόθεσης, που φωτογραφίζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την εγκληματική ολιγωρία των αστυνομικών αρχών απέναντι στο ρατσιστικό έγκλημα και τις ολέθριες συνέπειες της «πολιτικής» αυτής. Της χρόνιας πολιτικής της αδράνειας που εξέθρεψε τη Χρυσή Αυγή και οδήγησε στον τραυματισμό και στη δολοφονία αθώων πολιτών. Έτσι, ενώ οι Αρχές είχαν από την πρώτη στιγμή στα χέρια τους τις ομολογίες των δραστών και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για το έγκλημα και ενώ στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν 117 φυλλάδια, αυτοκόλλητα και άλλα κείμενα της Χρυσής Αυγής, τέσσερα στιλέτα πεταλούδα, σιδηρογροθιές και ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, εντούτοις δεν προέβησαν στις επιβεβλημένες ενέργειες για την αποκάλυψη της προέλευσης των όπλων και του ρατσιστικού κινήτρου των δραστών. Φάνηκε λοιπόν να υιοθετούν τον απίθανο ισχυρισμό των κατηγορούμενων βάσει του οποίου η δολοφονία προήλθε από καβγά επειδή το θύμα που επέβαινε σε ποδήλατο, έφραζε το δρόμο στους δράστες που κινούνταν με σκούτερ(!), αν και είναι τουλάχιστον προφανές ότι θα μπορούσαν εύκολα να το προσπεράσουν. Ισχυρισμός που δεν αντέχει στην κρίση της κοινής λογικής.

Oι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν

Δεχόμενες τον απίθανο ισχυρισμό των δραστών, οι αστυνομικές αρχές λειτούργησαν με εγκληματική αμέλεια (αν όχι σκοπιμότητα) και δεν διερεύνησαν το ρατσιστικό κίνητρό τους και συγκεκριμένα δεν προχώρησαν στην κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων που θα οδηγούσε εγκαίρως στη σύλληψη ενός ευρύτερου δικτύου ενόχων που βρίσκεται πίσω από  τα «τάγματα εφόδου», τα οποία πραγματοποιούν δολοφονικές περιπολίες με θύματα μετανάστες. Το γεγονός μάλιστα ότι το σκούτερ στο οποίο επέβαιναν οι δράστες δεν έφερε πινακίδες, αποδεικνύει την εγκληματική τους πρόθεση αλλά και την προμελέτη του εγκλήματος. Το θύμα βέβαια θα βρισκόταν μετά, αρκεί να είχε μελαψό χρώμα.
Τα τάγματα εφόδου δρούσαν ανενόχλητα μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Δυστυχώς η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, δεν στάθηκε ικανή να αφυπνίσει τα αντανακλαστικά της Ελληνικής Αστυνομίας και να αποτρέψει νέα εγκλήματα. Ήρθε όμως ο καιρός να αφυπνίσει την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναγνωρίσει το ρατσιστικό κίνητρο, ανακόπτοντας έστω και καθυστερημένα την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου στο μέλλον. Δικαιώνοντας ταυτόχρονα τους γονείς του Λουκμάν, του Φύσσα και όλων των ανώνυμων θυμάτων της ρατσιστικής βίας, την οποία εξέθρεψε το μίσος και γιγάντωσε η ατιμωρησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: