17.1.14

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕΒΙ



Το Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου εύχεται και ελπίζει ότι η μεταφορά αρμοδιοτήτων του στο Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού θα αποβεί προς όφελος της διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού και της άσκησης εποικοδομητικής πολιτικής για το ελληνικό βιβλίο.
Ανεξάρτητα της διαφωνίας ως προς τη μεταφορά των παραπάνω αρμοδιοτήτων του ΕΚΕΒΙ στο ΙΕΠ είναι κατεπείγουσα ανάγκη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να προβεί άμεσα στα ακόλουθα:
1)      Να χορηγήσει ως ελάχιστη καταβολή το ποσόν των 150.000€ ώστε να καλυφθούν οι ανειλημμένες υποχρεώσεις του ΕΚΕΒΙ για να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς και ως προς την υλοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ (Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας).
2)      Να εξασφαλίσει το μέλλον των λειτουργικών δομών του ΕΚΕΒΙ που διαθέτει την αναγκαία τεχνογνωσία για να υλοποιεί τις όποιες πολιτικές βιβλίου και της διαχείρισης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο υλοποίησής τους.
Μόνον κατ΄αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να υπάρξει ουσιαστική, επιτυχής και αποτελεσματική μεταφορά αρμοδιοτήτων και δράσεων που άπαντες πιστοποιούν  ότι υλοποιούνται μέχρι στιγμής άριστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: