13.4.13

Λογοτεχνική Σκηνή: Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις


Η πρώτη, 17 Απριλίου, για τον Πρόδρομο Χ. Μάρκογλου


Η Λογοτεχνική Σκηνή είναι ένας νέος, φιλόδοξος θεσμός που δημιουργήθηκε πέρυσι στο πλαίσιο του «Παρά θίν’ αλός», του ανήσυχου φεστιβάλ του Δήμου Καλαμαριάς, και προστέθηκε στους ήδη υπάρχοντες άξονες για τη μουσική και τα εικαστικά.

Η κεντρική διοργάνωση της Λογοτεχνικής Σκηνής θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Καλαμαριάς στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή καταξιωμένων και νεότερων ποιητών και πεζογράφων από τη Θεσσαλονίκη, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μέχρι τότε, και προκειμένου ο νέος θεσμός να κάνει αισθητότερη αλλά και διαρκή την παρουσία του στην πολιτιστική ζωή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, έχει προγραμματίσει τρεις, για την ώρα, προφεστιβαλικέςεκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο της Οδού Χηλής (Καλαμαριά):

Ο Πρόδρομος Χ. Μάρκογλου αυτοβιογραφείται και διαβάζει ποιήματα και πεζά του (17 Απριλίου, 8 μ.μ.).


Η Μαρία Κέντρου-Αγαθοπούλου διαβάζει ποιήματα και πεζά της. Κείμενά της διαβάζουν επίσης ποιήτριες και πεζογράφοι της Θεσσαλονίκης. Σύντομη αποτίμηση του έργου της επιχειρεί ο Θανάσης Μαρκόπουλος  (8 Μαΐου, 8 μ.μ.).

THESS POETRY SLAM? 2013
Το Poetry Slam είναι διαγωνισμός ποίησης. Όσοι συμμετέχουν απαγγέλλουν από στήθους πρωτότυπη, αδημοσίευτη δουλειά τους, που την υποστηρίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αποκλειστικά και μόνο με τους στίχους, τη φωνή, την έκφραση, το σώμα τους (23 Μαΐου, 8 μ.μ.). Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο λογότυπος της Λογοτεχνικής Σκηνής σχεδιάστηκε, αφιλοκερδώς, από τον Δημήτρη Κολιαδήμα, του γραφείου DesignersUnited.

Δεν υπάρχουν σχόλια: