11.9.12

Να καταδικαστεί ο Δένδιας

του Ριχάρδου Σωμερίτη, δημοσιογράφου

πηγή: www.metarithmisi.gr


Ραφήνα, Μεσολόγγι, Καλαμάτα. Και πριν από τη Ραφήνα, το Μεσολόγγι και την Καλαμάτα, οι καθημερινές πια επιθέσεις των οργανωμένων φαιών ορδών της Χρυσής Αυγής εναντίον σήμερα των μεταναστών ή όσων μοιάζουν με μετανάστες και αύριο κάθε άλλου. Κοινό γνώρισμα: η «αδυναμία» της αστυνομίας να βρει τους νεοναζί, η οκνηρία της Δικαιοσύνης και η ευκολία με την οποία τόσα μέσα ενημέρωσης επαναλαμβάνουν το ψευδές επιχείρημα ότι οι τραμπούκοι του Μιχαλολιάκου παρεμβαίνουν «υπέρ του νόμου» που του κράτος δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί. Ψευδές επιχείρημα πρώτον γιατί κανένας δεν δίνει σε κανένα το δικαίωμα της αντιποίησης αρχής και γιατί στη Ραφήνα για παράδειγμα η δημοτική αστυνομία είχε ελέγξει τα προσωπικά χαρτιά και τις άδειες όλων όσων έστησαν πάγκους.

Όλα αυτά έγιναν ενώ ο ανεκδιήγητος Δένδιας είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τα τάγματα εφόδου της ΧΑ. Βέβαια, μετά από τα επεισόδια έθεσε σε διαθεσιμότητα τον υπεύθυνο τις Αστυνομίας στη Ραφήνα που την ημέρα του πογκρόμ πρέπει να είχε πάει για μπάνιο μαζί με όλη τη δύναμη που διαθέτει και δεν πήρε χαμπάρι τίποτε κι ας έπρεπε να είναι εκεί μόνο και μόνο για το τοπικό «πανηγύρι» που είχε οργανωθεί και που θα συγκέντρωνε πολύ κόσμο.

Μια πρόσφατη έκθεση διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης κατέγραψε αυτό που τα καλά μας μέσα ενημέρωσης παραμερίζουν συστηματικά από τις εκπομπές και τις σελίδες τους : ότι είναι καθημερινό και μαζικό φαινόμενο η βία εναντίον των μεταναστών. Έγραψε σχετικά η Άννα Φραγκουδάκη στα Νέα του περασμένου Σαββάτου και το άρθρο της αναδημοσιεύτηκε στη «Μεταρρύθμιση». Έθετε ένα τραγικό ερώτημα: αν δεχόμαστε να γίνουμε χώρα δολοφόνων.

Προφανώς όχι, αλλά είναι πολλοί αυτοί που ψάχνουν δικαιολογίες για τα αδικαιολόγητα με αναφορές στην ανασφάλεια, στα ναρκωτικά ακόμα και στην πορνεία ξεχνώντας ότι οι επιδόσεις των τρισχιλιετών Ελλήνων σε αυτά αλλά και στο οικονομικό έγκλημα είναι αναλογικά ΚΥΡΙΑΡΧΗ στατιστικά και ποιοτικά.

Είναι ταυτόχρονα δραματική η σιωπή ή τα μισόλογα των προοδευτικών κομμάτων, κυρίως του ΠαΣοΚ και της ΔημΑρ που μετέχουν στην κυβέρνηση και είναι συνεπώς συνυπεύθυνα με τον Δένδια. Παζαρεύουν για τα «μέτρα» αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με τα όσια και τα ιερά της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: αυτή τη στιγμή η χώρα μας παίρνει το δρόμο του υπαρκτού νεοναζισμού και δεν θέτουν θέμα παραμονής τους στη κυβέρνηση Σαμαρά που δεν τον κόβει αυτό το δρόμο;

Πιστεύω ότι μετά από τα όσα έγιναν είναι πια επιτακτική η αξίωση ο Δένδιας να πάει σπίτι του και να εκκαθαριστεί η αστυνομία • κι αν δεν πάει και δεν εκκαθαριστεί μια αστυνομία, που το μάθαμε πια, ψηφίζει (κατά πλειοψηφία) και ίσως συνεργάζεται με τη ΧΑ, να τεθεί ανοιχτά και ξεκάθαρα θέμα εμπιστοσύνης τους προς την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: