3.3.20

Jack Florentin: Angels, Elephants and Ants



The importance of staying humble and human, 
no matter what

Το βιβλίο αυτό στην πραγματικότητα αποτελεί απομνημόνευμα ενός ανθρώπου που έζησε αντιφατικές βιωματικές καταστάσεις όπως το ξεχωριστό, την ελευθερία, την κατάρρευση και την ανθεκτικότητα, την επιτυχία και την αποτυχία.
Ο Jack Florentin, γιος ενός επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος και επιχειρηματίας μιας μέχρι πρόσφατα ευημερούσας εταιρείας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που προκαλεί η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Η ιστορία του δεν μοιάζει με αυτή του Steven Jobs ή του Richard Branson. Δείχνει ωστόσο πώς ένας άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τραυματικά γεγονότα και την απόλυτη απελπισία. Δείχνει πως η εισβολή των «ελεφάντων» – των πολυεθνικών ταχείας μόδας που αναλαμβάνουν τις αγορές ενδυμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο μπορεί να ξεπεραστεί.
Με τη βοήθεια των «αγγέλων» στη ζωή του, της γυναίκας του, του θεραπευτή του, των φίλων και της οικογένειάς του, ο Jack εκφράζει όλες τις ανθρωπιστικές αξίες που είναι ουσιαστικές και στις τρεις κουλτούρες που γνωρίζει (τη σεφαραδίτικη, την ελληνική και την αμερικανική). Πρόκειται για τον αγώνα ενός ανθρώπου να επιβιώσει, όχι μόνο στο δύσκολο εργασιακό περιβάλλον, όπου συχνά οι αποφάσεις είναι αμφιλεγόμενες από άποψη ηθικής, αλλά και στη ζωή γενικότερα. Οι εμπειρίες του φωτίζουν τη ζωή των Εβραίων της Θεσσαλονίκης που επιβίωσαν από το Auschwitz, και κυρίως τη ζωή των παιδιών τους. Ακόμη, η προσπάθειά του να βοηθήσει τη μεγαλύτερη κόρη του στον αγώνα της με σοβαρή ασθένεια προσθέτει μια πολύ σημαντική διάσταση σε όσα ο Jack αποκαλύπτει μέσα από την κατάθεση της ιστορίας του. Ας ελπίσουμε ότι θα ενθαρρύνει τους αναγνώστες να "βυθιστούν" με περίσκεψη και ελπίδα στη δική τους ζωή.

Ο Jack Florentin είναι ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Sarah Laurence S.A., η οποία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1982 ως αντιπρόσωπος της Gloria Vanderbilt Jeans και της Tommy Hilfiger στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ αυτήν τη στιγμή διαμοιράζεται ανάμεσα στην Sarah Lawrence Jeans και στην Danish brand Franca. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Columbia (ΒS, MS και MBA), διαπιστευμένος εντολοδόχος στο Κολέγιο Ανατόλια καθώς και μέλος του ιδρύματος Fulbright. Διδάσκει επιχειρηματική στρατηγική και διευθύνει ιδιωτική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για επενδυτικές και επιχειρηματικές στρατηγικές. Ζει στη Θεσσαλονίκη.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις University Studio Press. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: