10.12.14

Η Ιωάννα Καρυστιάνη για τον Νίκο Ρωμανό: Ας μη νικήσει πάλι ο θάνατος



πηγή: www.avgi.gr

  Με σημείωμά της στην ιστοσελίδα Hit & Run, η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη παρεμβαίνει στην υπόθεση Ρωμανού. Γράφει συγκεκριμένα:

«Θέλω να δω τον Νίκο Ρωμανό ξανά όρθιο, γερό. Θέλω να φτάσει και 30, και 40, και 50, και 80 χρόνων. Να σπουδάσει, και να ζήσει με όποιον τρόπο νομίζει.

Η εκδικητική τροπολογία και η αντιμετώπιση της απεργίας πείνας του από τους κρατούντες αποκαλύπτουν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς σε βάρος των φυλακισμένων και όλων των υποψήφιων για τα κελιά και αποτελούν πλήγμα στην ίδια την έννοια της Δικαιοσύνης.

Η ζωή ενός συνειδητού αναρχικού δεν μπορεί να αφήνεται στα κρύα, ως φαίνεται, χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και του υπουργού Δικαιοσύνης.

Στο παρά πέντε του θανάτου μετράει η στάση των συντρόφων του, αυτών που ο Ρωμανός υπολογίζει περισσότερο από όλους. Οι περήφανοι για το σθένος του, για την απόφασή του να αγωνιστεί για λογαριασμό πολλών κρατουμένων, οι ίδιοι του οι σύντροφοι ας μην του ζητούν πια τίποτε περισσότερο από το να μείνει ζωντανός. Ας μη νικήσει πάλι ο θάνατος. Δεν αντέχεται.

Αυτό είναι το ζητούμενο και της πλατιάς αλληλεγγύης στον αγώνα του.

Κύριε υπουργέ της Δικαιοσύνης, έχετε στη δικαιοδοσία σας τη λειτουργία των φυλακών και στην ευθύνη σας τις ζωές των εγκλείστων. Τι νόημα, τι αξία θα έχει η τροπολογία σας εάν η ισχύς της εγκαινιαστεί με έναν θάνατο;


Κάντε ένα βήμα πίσω, το βήμα που θα κρατήσει ζωντανό τον Νίκο Ρωμανό, ετών 21. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: