10.12.14

Τον θέλουν νεκρό;



του Γιάννη Παντελάκη

πηγή: http://www.protagon.gr

Eίναι φανερό πια ότι δεν θέλουν. Είτε γιατί δεν τους ενδιαφέρει, είτε γιατί έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους. Όποια από τις δύο αυτές εκδοχές και αν ισχύει, η κυβέρνηση δείχνει πως δεν έχει καμία διάθεση να δώσει λύση στο θέμα Ρωμανού. Της δόθηκαν πολλές ευκαιρίες σ' αυτό το διάστημα για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή πριν να είναι αργά. Η τελευταία χθες το βράδυ, όταν απέρριψε την κοινή τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-Ανεξάρτητων, που έδινε τη διέξοδο της εκπαιδευτικής άδειας με το βραχιολάκι.

Τι πιο ασφαλές και για την κυβέρνηση αλλά και τους πολλούς νοικοκυραίους που θέλουν απόλυτη εφαρμογή του νόμου και της τάξης. Ένα βραχιολάκι για να μην χάσουν από τα μάτια τους τον 21χρονο εγκληματία, που απ' ό,τι διαβάσαμε και ακούσαμε όλες αυτές τις ημέρες ευθύνεται σχεδόν για όλα τα δεινά της χώρας. Ένα βραχιολάκι για να νιώσουν ήσυχοι ότι δεν κινδυνεύουν από αυτόν. Ένα βραχιολάκι σαν κι αυτό που δεν πέρασαν σε πολλούς ύποπτους για τεράστια οικονομικά εγκλήματα (Χριστοφοράκος κ.ά.) που άγγιζαν πολιτικούς και οι οποίοι τώρα απολαμβάνουν την ελευθερία τους σε εξωτικές χώρες με πολλά μηδενικά να συνοδεύουν τις τραπεζικές τους καταθέσεις.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτή η λύση με το βραχιολάκι «όχι με υπαιτιότητα του υπουργείου αλλά γιατί οι εταιρίες που μετείχαν στον διαγωνισμό έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη» και δεν είναι τεχνικά δυνατή η λύση. Να βοηθήσουμε εμείς, να βάλουμε τον οβολό μας για ν' αγοράσει το υπουργείο ένα βραχιολάκι για τον Ρωμανό. Μέχρι να τα βρει με τις εταιρείες ο κ. Αθανασίου, κάτι το οποίο άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Για να συμβεί αυτό όμως, θα πρέπει να υπάρξει μέλλον με τον Ρωμανό. Και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται. Βρίσκεται ήδη στην 30η ημέρα απεργίας πείνας και απειλεί με απεργία δίψας.

Ο υπουργός είπε και κάτι άλλο. Πως ακόμα και για το βραχιολάκι, ειίναι απαραίτητη η κρίση του δικαστικού συμβουλίου. Σωστά! Ο κ. Αθανασίου είναι πρώην δικαστικός. Και ως τέτοιος γνωρίζει πως καμία κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει ποτέ στη δικαιοσύνη. Ποτέ. Είναι δύο ανεξάρτητες εξουσίες, είναι γνωστό αυτό και ποτέ καμία δεν ψιθύρισε στο αυτί της άλλης κάτι. Και η χώρα μας, έχει να καυχιέται γι' αυτόν τον απόλυτο διαχωρισμό! Και αφού έχουμε τέτοιο παρελθόν λοιπόν, ας κάνει η εκτελεστική εξουσία μια εξαίρεση και ας τροποποιήσει τον νόμο ώστε να υπάρχουν προϋποθέσεις και όροι για το βραχιολάκι.

Μάταια λόγια νομίζω. Το θέμα δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό. Άλλωστε, μόλις προχθές, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης είπε πως έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν να οδηγείται σε Πανεπιστημιακή σχολή φυλακισμένος με τη συνοδεία αστυνομικών. Όσα επικαλείται η κυβέρνηση, μοιάζουν με προσχήματα. Και αναρωτιέμαι, τι ακριβώς επιδιώκουν άραγε με τους χειρισμούς τους στην ιστορία αυτή; Τι κάνουν; Επίδειξη ισχύος; Εκδίκηση; Απόλυτη τιμωρία μέχρι εξόντωσης; Απορώ. Και φαντάζομαι απορούν όλοι εκείνοι που προτάσουν μια ανθρώπινη ζωή από οτιδήποτε άλλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: