29.6.16

Όταν η δικαιοσύνη προσποιείται την τυφλή

πηγή: http://fragilemag.gr/


(Σκέψεις σαν εικόνες γύρω από όσα έγιναν χτες στην δίκη του Παύλου Φύσσα) – βίντεο




Η δικαιοσύνη είναι, όπως όλοι γνωρίζουμε, τυφλή. Δεν είναι κουφή, αλλά έχει επιλεκτική ακοή. Και βέβαια, είναι ταξική.

Αν δεν ήταν όλα αυτά, ο Ρουπακιάς και οι συνεργοί του θα ήταν στη φυλακή ισοβίως και οι λοιποί χρυσαυγίτες θα είχαν καταδικαστεί καθένας ανάλογα με τα εγκλήματά του, εισπράττοντας αυστηρότατες ποινές. Γιατί τους αξίζει αλλά και γιατί ένα ευνομούμενο κράτος πρέπει να είναι απέναντι στον φασισμό και να το εννοεί.

Η Μάγδα Φύσσα δεν θα βρει ποτέ παρηγοριά για το παιδί της που έχασε. Το δολοφονημένο αγόρι της θα στοιχειώνει τη ζωή της. Η δικαιοσύνη και η πολιτεία θα έπρεπε να της έχουν δώσει δικαίωση, καταδικάζοντας παραδειγματικά τους δολοφόνους. Αντίθετα, η μάνα του σκοτωμένου δολοφονείται μέρα τη μέρα με όσα γίνονται και όσα δεν γίνονται στη δίκη- όποτε γίνεται κι αυτή.

Αν η δικαιοσύνη ήταν Δικαιοσύνη, θα διέταζε να συλληφθεί ξανά ο Ρουπακιάς, γιατί προκαλεί. Αυτό θα έπρεπε να είναι παράβαση των περιοριστικών όρων που του τέθηκαν πριν τον στείλουν στο σπίτι του μεσούσης της δίκης. Δεν έγινε. Ο Ρουπακιάς, που προκαλεί τη Μάνα συνειδητά, και βρίζει κι απειλεί συναδέλφους φωτορεπόρτερ όπως έγινε με την Τατιάνα Μπόλαρη, δεν έπαθε τίποτα. Ένα μυστήριο πέπλο ασυλίας τον καλύπτει σε κάθε επεισόδιο που δημιουργεί.

Είστε κι εσείς, τέλος, που συνεχίζετε να ψηφίζετε φασίστες. Αλλά είμαστε κι εμείς, που έχουμε ορκιστεί να τους κυνηγάμε και να αγαπάμε τις μάνες των σκοτωμένων παιδιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: