7.5.10

Thessaloniki Urban Festival 2010

Η “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” θεωρεί τα ζητήματα της ποιότητας ζωής στην πόλη ως μείζονος σημασίας για τους δημότες. Ιδιαίτερα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η διοίκηση του Δήμου οφείλει (η παρούσα αποδεικνύεται ανίκανη) να φροντίζει την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων ώστε να μη μαυρίζει περισσότερο σε μια χαώδη και αβίωτη πόλη.
Τα πάρκα, οι πλατείες, τα πεζοδρόμια, οι πεζόδρομοι, τα παρτέρια (το ΠΧ5) δεν είναι πάρκινγκ για αυτοκίνητα και μηχανάκια, δεν είναι τόπος για τραπεζοκαθίσματα, δεν είναι εκθεσιακός χώρος για την πραμάτια καταστημάτων και περιπτέρων, δεν είναι φιλέτα για μπετονένιους όγκους. Είναι χώροι, όπου ΟΛΟΙ έχουμε δικαίωμα να βρισκόμαστε, να περπατάμε, να αναπαυόμαστε, να αναπνέουμε. Είναι χώροι, όπου η τέχνη και η δημιουργία μπορούν να συναντηθούν με την καθημερινότητα του πολίτη. Είναι χώροι, όπου η γκριζάδα και η ασχήμια μπορεί να αλλάξει σε πολυχρωμία και ομορφιά εξανθρωπίζοντας τη ζωή μας.



Το “Thessaloniki Urban Festival 2010” είναι ένα «φεστιβάλ πόλης», μια συνδιοργάνωση της «Πρωτοβουλίας» με συλλογικότητες που θέλουν να αναδείξουν και να διεκδικήσουν ελεύθερους δημόσιους χώρους για τους πολίτες. Το σύνθημα «φτου ξελευτερία» είναι το άγγιγμα που απελευθερώνει και μεταμορφώνει τους χώρους σε ανθρώπινους και χρηστικούς.
Το Festival θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Μαΐου στον άξονα της Δ. Γούναρη και θα περιλαμβάνει πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και ακτιβιστικών δράσεων, για τις οποίες σύντομα θα ενημερωθείτε λεπτομερώς.
Από σας θέλουμε βοήθεια και στήριξη. Ενημερώστε γνωστούς και φίλους, καταθέστε τις ιδέες σας, ελάτε να βοηθήσετε ως εθελοντές στο στήσιμο και στη λειτουργία του festival, στηρίξτε την προσπάθεια για ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.
Δηλώστε συμμετοχή στο thess.urban.fest@gmail.com
Επισκεφθείτε μας στο facebook: http://www.facebook.com/#!/pages/THESSALONIKI-URBAN-FESTIVAL/104328972933804?ref=ts
Τηλεφωνήστε μας: Ελένη Χοντολίδου: 6977714563, Νίκος Φωτίου: 6974305047

Δεν υπάρχουν σχόλια: