13.11.14

Τρεις επίμονοι Θεσσαλονικείς στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜΘ



Τρεις προσωπικότητες με έργο που εκκινεί από τελείως διαφορετικές  αφετηρίες, αλλά με σημείο τομής τον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό, προτείνει στο κοινό ως«Επίμονους Θεσσαλονικείς» το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.

Στις 28 Νοεμβρίου 2014, ο αστροφυσικός Γιάννης Σειραδάκης, καθηγητής στο ΑΠΘ, θα αναπτύξει τα νεότερα δεδομένα για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2014 ο π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος συνομιλεί με δημοσιογράφους, ερευνητές και συμπολίτες του που παρακολουθούν την ανθρωπιστική δράση του για την ανακούφιση φυλακισμένων.

Στις 21 Ιανουαρίου 2015 ακολουθούμε τον θεατρολόγο και δημιουργό της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης Νικηφόρο Παπανδρέου στη διαδρομή που με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη ανανέωσε τον θεατρικό χάρτη της Ελλάδας.

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην αίθουσα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ (Μορκεντάου 1) και θα αρχίζουν στις 19.00

Η σειρά εκδηλώσεων «Επίμονοι Θεσσαλονικείς» εγκαινιάστηκε από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ πέρυσι και αφορά πρόσωπα τα οποία με την προσήλωσή τους στην παραγωγή έργου μέσα στο ασταθές (άλλοτε γόνιμο κι άλλοτε εχθρικό) περιβάλλον της νεότερης Θεσσαλονίκης κόμισαν χαρακτηριστικά στοιχεία στο πρόσωπο της πόλης, και εκείνη, σε μια διαδικασία αλληλεπίδρασης, διαμόρφωσε στοιχεία της δικής τους ταυτότητας.

[πηγή: ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: