17.3.12

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ 2012 ΣΤΟ UNDERGROUND ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ


Οκτώ ποιητικά-θεατρικά αναλόγια περιλαμβάνει η εκδήλωση που οργανώνει το περιοδικό «Εντευκτήριο» την Τετάρτη 21 Μαρτίου, ώρα 9 μ.μ., στον χώρο του (Underground Εντευκτήριο, Δεσπεραί 9, περιοχή Διεθνούς Εκθέσεως) συμμετέχοντας για μια ακόμη χρονιά στον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. 

Για τον σκοπό αυτό στη φετινή διοργάνωση, που πραγματοποιείται και πάλι με την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (φορέα που ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), συμπράττει με οκτώ θεατρικές ομάδες της πόλης. 

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά):

Angelus Novus / Θέατρο ΟΡΑ (θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τον «Νεκρόδειπνο» του Τάκη Σινόπουλου)

Εργαστήριο Μουσικού Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. (μελοποιημένα ποιήματα του Σαίξπηρ, του Βύρωνα και του Χόφμαν)

Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» (ποίηση Δημήτρη Δημητριάδη, Σταύρου Ζαφειρίου, Ματίνας Μόσχοβη, Βασίλη Παπαγεωργίου)

Μαύρος Γάντζος (ποιήματα και τραγούδια του Μπρεχτ από τον «Καλό άνθρωπο του Σετσουάν»)

Ομάδα Τέχνης Oberon (αποσπάσματα από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» και τη «Γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού)

Passatempo (ποιήματα των Νίκου Παππά, Τάσου Λειβαδίτη, Γιάννη Ρίτσου, Κικής Δημουλά, Νίκου Εγγονόπουλου, Μίλτου Σαχτούρη και νεότερων)

Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» (ποίηση Γιάννη Ρίτσου)

Σχήμα Εκτός Άξονα (αυτοσχεδιασμοί πάνω στο ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου «Μικροί γαλαξίες»).

Υπενθυμίζεται ότι το «Εντευκτήριο» οργανώνει κάθε χρόνο, ανελλιπώς από το 2003, πάντα σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, τη δική του εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, κάθε φορά με διαφορετικό περιεχόμενο. Έτσι, διοργάνωσε επί τρία συνεχή χρόνια τις φημισμένες «ποιητικές ολονυχτίες», όπως και άλλες βραδιές ποίησης με τη συμμετοχή συγγραφέων αλλά και απλών φίλων της ποίησης, καθώς και θεματικές βραδιές όπως «Η ποίηση μεταναστεύει» (με ξένους ποιητές που ζουν στη Θεσσαλονίκη», «Ο Γιάννης Ρίτσος σε εικόνες»,  «Η ποίηση είναι γένους θηλυκού», «Ο διεθνής ΄Ελληνας ποιητής Κ. Π. Καβάφης» κ.ά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Χορηγός επικοινωνίας: 9,58 fm της ΕΡΤ3

Χορηγός οίνου: Κτήμα Λίγας


Δεν υπάρχουν σχόλια: