21.10.11

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΤΕ



Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ διοργανώνει για δεύτερη χρονιά εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών για παιδιά με θέμα τις τηλεπικοινωνίες, έτσι ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο των τηλεπικοινωνιών, αλλά και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.



Το πρόγραμμα του εργαστηρίου ξεκινά στις 22 Οκτωβρίου 2011 και ολοκληρώνεται στις 23 Μαίου 2012. Το Εργαστήρι πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Τετάρτη για σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νηπιαγωγεία, καθώς και ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα για γονείς και παιδιά (ώρες: 11:00 – 12:30). Το Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών απευθύνεται σε σχολικές ομάδες, αλλά και σε παιδιά 5-10 χρονών και τους γονείς τους. Τα θέματα είναι εμπνευσμένα από τη συλλογή του Μουσείου και η συμμετοχή είναι δωρεάν.



Ανάλογα με το θέμα του εργαστηρίου, προηγείται ημίωρη ξενάγηση σε αντίστοιχα εκθέματα του Μουσείου για την απόκτηση εμπειριών και ερεθισμάτων, ώστε τα παιδιά να εκφράσουν τις δικές τους εικαστικές ανησυχίες. Οι μικροί δημιουργοί πειραματίζονται χρησιμοποιώντας τεχνικές, όπως κατασκευές από άχρηστα υλικά-trash art, ζωγραφική pop art και κολάζ. Μεγάλες εφευρέσεις εμπνέουν τους μικρούς δημιουργούς, όπως οι «φρυκτωρίες», ο «υδραυλικός τηλέγραφος», οι μορσικοί τηλέγραφοι, οι τηλεφωνικές συσκευές και οι δορυφορικές επικοινωνίες. Φέτος όμως υπάρχουν και νέες «πηγές έμπνευσης», όπως τα ταχυδρομικά περιστέρια, ο τηλεφωνικός θάλαμος, το τηλεφωνικό κέρμα και το κινητό τηλέφωνο.
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, ενισχύοντας τον εκπαιδευτικό του ρόλο, αναπτύσσει δράσεις που έχουν στο επίκεντρο το παιδί. Για περισσότερες πληροφορίες για το Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών, καθώς και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλ. 210 6201899, 210 6201999 ή στο www.ote.gr/mouseio, όπου είναι διαθέσιμο και το αναλυτικό πρόγραμμα.



Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Οι δραστηριότητές του αφορούν    στην απόκτηση, συντήρηση, καταγραφή, τεκμηρίωση, έρευνα, έκθεση αντικειμένων που σχετίζονται με την τεχνολογία των επικοινωνιών από την ελληνική αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Η συλλογή του Μουσείου ξεπερνά τα 3.500 αντικείμενα και αρχειακό υλικό και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χειροκίνητα τηλέφωνα, μορσικούς τηλέγραφους, οπτικές ίνες, συστήματα ασύρματης επικοινωνίας, συσκευές τηλεφωτογραφίας, telex κ.ά. Με τα καθημερινά προγράμματα ξεναγήσεων, τόσο για μαθητές όσο και για μεμονωμένους επισκέπτες, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εκδηλώσεις με θέματα τηλεπικοινωνιακού ενδιαφέροντος, καθώς και την ελεύθερη είσοδο για όλους, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, αποτελεί πόλο έλξης για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία των ελληνικών τηλεπικοινωνιών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΤΕ
Τηλ. 210-6117434
Fax. 210-6115825
E-mail: media-office@ote.gr                            

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ OTE
Πρωτέως 25, 14564, Ν. Κηφισιά
Τηλ. 210-6201899, 210-6201999
Fax. 210- 8078119

Δεν υπάρχουν σχόλια: