21.1.16

Φωτογραφική έκθεση «Γειτονιές της Μεσογείου» στην Αλεξάνδρεια
Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Γειτονιές της Μεσογείου» εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, στο κτίριο του Παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων. 


Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια Εμμανουήλ Κακαβελάκη, με την παρουσία των εκπροσώπων της ελληνικής Κοινότητας της Αλεξάνδρειας Νικόλα Κατσιμπρή και Δημήτρη Κάβουρα, της προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Αλίκης Αντωνίου, του πρώην διευθυντή του Ε.Ι.Π. Βασίλη Φιλιππάτου, Αιγυπτιωτών Ελλήνων, Αιγύπτιων φίλων της Ελλάδας, μαθητών και διδασκόντων της ελληνικής γλώσσας του Ιδρύματος και πλήθος κόσμου.


Προλογίζοντας την εκδήλωση, η διευθύντρια του Παραρτήματος Αλεξανδρείας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Σταυρούλα Σπανούδη αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία, που ενώνουν τους τόσο διαφορετικούς και με διαχρονική παρουσία στη λεκάνη της Μεσογείου λαούς, επισημαίνοντας την ανάγκη ανάδειξής τους.


Στην έκθεση «Γειτονιές της Μεσογείου» φιλοξενούνται φωτογραφικά στιγμιότυπα που αιχμαλώτησε ο φωτογραφικός φακός τριών Θεσσαλονικέων, του Μάξιμου Χρυσομαλλίδη, της Βάνας Χαραλαμπίδου και του Δημήτρη Μουγκού σε χώρες της Μεσογείου, Αίγυπτο, Ελλάδα, Τουρκία, Συρία, Ιορδανία, Λίβανο, Μαρόκο. Παραλίες και δομημένο περιβάλλον, άνθρωποι και οι χαρακτηριστικές τους φυσιογνωμίες, χρώματα της θάλασσας και του μεσογειακού ουρανού, ψαροκαλύβες και πλεούμενα, παρουσία παράλιων αρχαιολογικών χώρων και οι πανταχού παρόντες γλάροι γίνονται ο συνδετικός κρίκος που ενώνει τις γειτονιές και τις μορφές διαφορετικών κι όμως τόσο κοντινών κόσμων.


Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου στις αίθουσες του Παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Αλεξάνδρεια (18, Sidy Metwali ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: