26.9.14

Ο Τέλλος Φίλης διαβάζει πέντε ποιήματά του στη Λογοτεχνική Σκηνή 2014



Ο Τέλλος Φίλης διαβάζει πέντε ποιήματά του στη Λογοτεχνική Σκηνή 2014.
Θέατρο Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Καλαμαριάς, Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου

Λήψη, επεξεργασία βίντεο: Κώστας Εφραιμίδης.




Ο Τέλλος Φίλης γεννήθηκε το 1960 στη Θεσσαλονίκη, στην οποία επανεγκαταστάθηκε πριν από μερικά χρόνια, ύστερα από πολυετείς περιπλανήσεις εντός και εκτός. 
Δηλώνει απλός υπάλληλος βιντεοκλάμπ. Κατά τα λοιπά, είναι υπερδραστήριος και επιδραστικός στα κοινωνικά δίκτυα, δημιούργησε και συντονίζει τη δράση της ομάδας «Η Ποίηση Γυμνή», υποστηρίζει τους νέους δημιουργούς σε κάθε τομέα, γράφει για ταινίες αλλά και για την επικαιρότητα. Το μεσοκαλόκαιρο κυκλοφόρησε σε 400 αντίτυπα το βιβλίο του Η αποσιωποιητική ηλικία (εκδόσεις Bibliotheque) και ήδη εξαντλήθηκε, χωρίς να έχει γραφεί ούτε μισή αράδα στον Τύπο.

Δεν χαρακτηρίζει τα κείμενά του ποιήματα ― μιλάει για “λέξεις”. Οι λέξεις του λοιπόν αφηγούνται σύντομα στιγμιότυπα, που έχουν ως κοινό τους εξαγόμενο την απώλεια του κόσμου της νεότητας και την ανεπιθύμητη, βίαιη σχεδόν, είσοδο στην ωριμότητα της μέσης ηλικίας, μια είσοδο που συνοδεύεται από αποχωρισμούς, απώλειες μεταφορικές και κυριολεκτικές, αναγκαστικές προσγειώσεις στη σκληρή επιφάνεια της πραγματικής ζωής.

[παρουσίαση του Τέλλου Φίλη από τον Γιώργο Κορδομενίδη στη Λογοτεχνική Σκηνή 2014]

Δεν υπάρχουν σχόλια: