19.9.15

Πέπη Ραγκούση: Με το πάτημα ενός κουμπιού



πηγή: www.tanea.gr

Ως άνθρωπος και ως τηλεθεάτρια έχω την τάση να κολλάω. Σε προγράμματα, κανάλια, τηλεοπτικές ζώνες. Ετσι εδώ και περίπου έναν μήνα έχω αναπτύξει χαρακτηριστικά εξάρτησης από τις πολιτικές εκπομπές. Βλέπω δε τα πάντα. Από τα αρχηγικά debate μέχρι τις διακαναλικές συνεντεύξεις του ΕΛ.ΛΑΣ.Η Αλήθεια και της σύμπραξης ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ. Στη Διακαναλική του Λεβέντη ανοίγω μπουκάλι.

Χθες το βράδυ όμως έπαθα overdose με σωματοποιημένα, σχεδόν, συμπτώματα. Και το πρωί αποφάσισα να πάρω στα χέρια μου τη μοίρα μου ως τηλεθεάτρια. Για να την αλλάξω. Αδραξα λοιπόν το τηλεκοντρόλ και με το πάτημα ενός κουμπιού αναζήτησα την τύχη μου στις ψυχαγωγικές εκπομπές. Και μέσα σε, συνολικά, 20 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου έζησα έναν πανωλεθρίαμβο.

Στο παράλληλο τηλεοπτικό σύμπαν των εκπομπών Happy Day του Alpha και Namaste με τη Ναταλία Γερμανού στο Ε (φωτογραφία), συνειδητοποίησα ότι, σε πείσμα των πολιτικών εξελίξεων, υπάρχει μία άλλη Ελλάδα όπου η ελαφρά ταξιαρχία επελαύνει για να κατακτήσει μία λουστραρισμένη ουτοπία που ενώ θέλει να φαντάζει ανέμελη, καταντά θλιβερή. Οπως συνήθως συμβαίνει όταν το τίποτα ανάγεται σε κάτι.
Ετσι λοιπόν έμαθα ότι η μοσχοπουλημένη συγγραφέας Χρυσηίδα Δημουλίδου - που έχει εισάγει ένα νέο είδος λογοτεχνίας, το συνεργατικό μυθιστόρημα, αφού ρωτάει τους αναγνώστες της στις πόσες σελίδες θα το τερματίσει - είναι πολύ θυμωμένη. Με μία σατιρική ιστοσελίδα συγκεκριμένα γιατί λέει ότι αμφισβητεί  την προσφορά της στις Τέχνες και τα Γράμματα. Και για να τιμωρήσει την παγκόσμια διανόηση, όχι μόνο θα κατεβάσει το προφίλ της στο facebook αλλά δεν θα ξαναγράψει λέξη. Ο,τι καβατζάραμε δηλαδή, αν καβατζάραμε, τον κίνδυνο του Grexit, απειλούμεθα και με Δημουλexit. Να δείτε που δάχτυλος Σόιμπλε θα είναι κι αυτό.

Εκτός αυτού, παρακολούθησα και μια πολύ ταρατατζούμ εισαγωγή για την επιστροφή στην Ελλάδα ενός κατιτί που μου φαινόταν ότι θα ήταν ίσα με κάτι λιγότερο από τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Το κατιτί ήταν μια ξανθιά θεατρολόγος, Μαριλένα Παναγιωτοπούλου ονόματι, που δεν κατάλαβα ακριβώς από πού επέστρεψε αλλά έμαθα ότι στην επιστροφή πέρασε από το Λονδίνο για να κλείσει κάποια θεατρικά έργα που δεν διευκρίνισε όμως πού θα τα ανοίξει.

Το τρίτο είναι το καλύτερο. Λέγεται Αλέρτας και είναι ζαχαροπλάστης. Αλλά και μετασπαλιάρα τον λες. Διότι δεν είναι μόνο που το πιο πιο πιο πολύ που δεν έχει κάνει σεξ είναι μία εβδομάδα αλλά δεν έχει κάνει και τατουάζ στο επίμαχό του διότι, κατά δήλωσή του, «δεν βάζεις αυτοκόλλητο σε μια Φεράρι». Αμ' πως!


Για μια συγγραφέα γυναικείας λογοτεχνίας, μια θεατρολόγο, έναν ζαχαροπλάστη και μια Φεράρι λοιπόν σήμερα το βράδυ θα δω δύο φορές απανωτά τη διακαναλική του ΕΛ.ΛΑΣ.Η Αλήθεια. Γιατί πολύ παλιά, δηλαδή πριν από τρεις μήνες, γκρίνιαζα και για τη Μενεγάκη τρομάρα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: