29.4.13

Thess Poetry Slam? 2013


Στις προφεστιβαλικές εκηλώσεις της Λογοτεχνικής Σκηνής



Η Λογοτεχνική Σκηνή είναι ένας νέος, φιλόδοξος θεσμός που δημιουργήθηκε πέρυσι στο πλαίσιο του «Παρά θίν’ αλός», του ανήσυχου φεστιβάλ του Δήμου Καλαμαριάς, και προστέθηκε στους ήδη υπάρχοντες άξονες για τη μουσική και τα εικαστικά.

Η κεντρική διοργάνωση της Λογοτεχνικής Σκηνής θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Καλαμαριάς στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή καταξιωμένων και νεότερων ποιητών και πεζογράφων από τη Θεσσαλονίκη, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μέχρι τότε, και προκειμένου ο νέος θεσμός να κάνει αισθητότερη αλλά και διαρκή την παρουσία του στην πολιτιστική ζωή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, έχει προγραμματίσει σειρά προφεστιβαλικώνεκδηλώσεων.
Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, προκηρύσσει τον διαγωνισμό Thess Poetry Slam? 2013, με κεντρικό σύνθημα:

Γίνε το ποίημά σου!
Μάθε το,
 

“φόρεσέ” το
και “ξήλωσέ” το
επί σκηνής


Το Poetry Slam είναι ένας διαγωνισμός ποίησης. Οι συμμετέχοντες απαγγέλλουν από στήθους πρωτότυπη, αδημοσίευτη δουλειά τους, που την υποστηρίζουν αποκλειστικά και μόνο με τους στίχους, τη φωνή, την έκφραση, το σώμα τους. Η παράσταση του κάθε διαγωνιζόμενου διαρκεί αυστηρά 3 λεπτά και γίνεται μπροστά στην 5μελή κριτική επιτροπή και στο κοινό. 

29 χρόνια μετά την πρώτη παράσταση Slam στο Σικάγο, και 3 χρόνια μετά το πρώτο THESS POETRY SLAM?, η Θεσσαλονίκη μπαίνει ξανά στον χορό και προκαλεί την ανία, αναζητώντας νέες μορφές έκφρασης για τους Έλληνες ποιητές. 

Ο διαγωνισμός THESS POETRY SLAM? 2013 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Οδού Χηλής» (Χηλής 12) στις 23 Μαΐου 2013, ώρα 8 μ.μ.
Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν πρέπει να στείλουν το ποίημά τους, έως τις 15 Μαΐου 2013, στην ηλεκτρονική διεύθυνση
thess.poetry.slam.2013@gmail.com

Διοργάνωση: Λογοτεχνική Σκηνή (Παρά θίν’ αλός / Δήμος Καλαμαριάς)

Την προκριματική και την κριτική επιτροπή αποτελούν οι: Βασίλης Αμανατίδης, Σταύρος Ζαφειρίου, Έλσα Κορνέτη, Ζαφείρης Νικήτας, Τέλλος Φίλης. Συντονισμός: Γιώργος Κορδομενίδης.
Οι λογότυποι της Λογοτεχνικής Σκηνής και του Thess Poetry Slam? 2013 σχεδιάστηκαν, αφιλοκερδώς, από τον Δημήτρη Κολιαδήμα, του γραφείου DesignersUnited.


(Τη Λογοτεχνική Σκηνή διευθύνει ο Γιώργος Κορδομενίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: