3.1.15

«2015 Έτος Κρασοπούλη»: Το ποτάμι των Μουσών



Πιστεύοντας ότι τόπος είναι οι άνθρωποι και ότι το κάλλος της φύσης είναι δώρο θεού, αλλά η προστασία του περιβάλλοντος έργο των ανθρώπων, το «Εθνογραφικό Μουσείο Γιώργη Μελίκη - Κέντρο Ελληνικής Μάσκας», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, προγραμματίζει η φετινή χρονιά  να ανακηρυχθεί ως « Έτος Κρασοπούλη».
            Σκοπός μας να προστατέψουμε το αγαπημένο μας ποτάμι, τον αρχαίο Άσκορδο ―φυσικό σύνορο της Χώρας των Αιγών― από επιπόλαιες ανθρώπινες απροσεξίες και παρεμβάσεις, και να το αναδείξουμε με σεβασμό και αγάπη για το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας.
           Με την συνεργασία όλων, Δήμου, Περιφέρειας, Μητρόπολης, κατοίκων, φορέων, σχολείων-μαθητών και ιδιωτών, αλλά και την παρουσία επιστημόνων, περιβαλλοντολόγων, αρχαιολόγων και  ιστορικών, να ορίσουμε τους άξονες δράσης.
           Για αρχή, θα κληθούμε να βρεθούμε και να συμφωνήσουμε όλοι για τη σημασία της δράσης μας και κατόπιν θα συντάξουμε ψήφισμα- διακήρυξη για την ιστορική, γεωγραφική, περιβαλλοντική, ζωτική και πολιτιστική σημασία του Κρασοπούλη μας.
           Σίγουρα θα είναι καλύτερη η χρονιά αυτή με έναν Κρασοπούλη καθαρό για μας, για τα παιδιά μας, για τις γενιές που έρχονται.



Η Αγγελική Κοτταρίδη έγραψε:
«Ο Κρασοπούλης, ο αρχαίος Άσκορδος, ήταν το ανατολικό σύνορο της "χώρας" των Αιγών, τώρα είναι το όριο κήρυξης του αρχαιολογικού χώρου που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Πιστεύω ότι αξίζει να στηρίξουμε όλοι την ωραία πρωτοβουλία του Γιώργη Μελίκη!»
   


ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 4, ΜΕΛΙΚΗ ΗΜΑΘΙΑΣ, Τ.Κ. 59031, ΤΗΛ. 2331081274
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 22, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Τ.Κ. 54624,  
ΚΙΝΗΤΟ 6977211473  Email: gmelikis@gmail.com
facebook  Γιώργης Μελίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: