31.5.16

Πάνος Θεοδωρίδης: The honest snack



πηγή: http://www.thegreekcloud.com


Όπως τα λέτε είναι. Γραμμή Χριστοδουλοπούλου και άλλων ομοστάβλων.
 
Τους αερίζουμε, λιάζονται, τους κάνουμε εισαγωγή στον στοργικό μας υπόκοσμο που ελέγχουν οι ταξιτζήδες, οι πουλμανατζήδες μετα σωματοφυλάκων, τους στέλνουμε στις Γερμανίες, ώσπου έρχεται το αυγκό στογκώλο (όταν δηλαδή οι καιροί ου μενετοί) και βλέπουμε ότι πρέπει να μας μπαστακωθούν τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες νοματαίοι στα χώματά μας.
 
Συγκάτοικοι ώσπου να ανοίξουν πάλι οι διασυνοριακές μπίζνες. Κι εδώ κατενάτσιο, ώσπου να αριβάρουν τα κονδύλια.
 
Που έρχονται ,αλλά κατα γραμμή Μουζάλα «θα απασχοληθούν αρκετοί Έλληνες στην διαχείριση του προγράμματος».
 
Αφήνουμε την Ειδομένη , έκζεμα και καταισχύνη, μπουκώνουμε το Ελληνικό, αδειάζουμε τον Περαία με τη σύριγγα, ώσπου να γίνουν «κέντρα μετεγκατάστασης» όσο πατάει η γάτα, διότι τα κονδύλια πρέπει να πάνε κι αλλού.
 
Στο μεταξύ, εξαγριώνουμε τις τοπικές κοινωνίες (που δεν θέλουν και πολύ) ενώ ολάκερη περιφέρεια, ονόματι Μοριάς, αποκτά τον Λέοντα Σγουρό της. Πρώτα θα μιλήσουμε με το γκουβέρνο, λέγει ο Τατούλης, που μάτωσε ο καημένος με το σκουπιδαριό των πόλεών του, και μετά βλέπουμε.
 
Κι ας βελτιώνουν, που λέγει μια βουλεύτρια εκ των ομοστάβλων, τις τοπικές οικονομίες. Για αυτό είχαμε τα ΤΕΙ και τα βρώμια έξω απο τους στρατώνες, τις φυλακές και άλλα ιδρύματα.
 
Τα ακούνε αυτά οι Μουτεσαρίφηδες, οι αιρετοί και τρελαίνονται. Στη Σαλονίκη και τα πέριξ νοικιάζουν βιομηχανικούς χώρους και αποθήκες (με τι συμβόλαια, κύριε εισαγγελέα;) και στέλνουν τώρα με τις ζέστες κόσμο στα τσιμέντα γιατι είναι άνθρωποι της ερήμου και ξέρουν  απ΄αυτά.
 
Το φαγητό είναι λίγο, ενώ αλλού έχουν ακουστεί πολλά τσιρλιμπιμπίμ. Είναι οι ίδιοι κεϊταράδες που διαβάζουμε από τις εκθέσεις των ελάχιστων ελεγκτών για DNA ιπποειδών.Οι ίδιοι που ταϊζουν φοιτητικές λέσχες και ΤΕΙ, οι ίδιοι που έχουν γιούς και θυγατέρες μοιρασμένους σε όλα τα κόμματα για να παίρνουν δουλειές.
 
Στα κελύφη που διάλεξαν (ποιοί, κύριε εισαγγελέα;) έχει λίγες χημικές τουαλέτες (οι μουσουλμάνοι πλένουν τα απαυτά τους και δεν τα σκουπίζουν) έβαλαν σκηνάκια στα τσιμέντα, αλλά νερό και άλλες ευκολιες κάπως δύσκολο (οι διαδικασίες της υπηρεσίας, ξέρετε) και έχει κουνούπια (χάθηκαν κελύφη στο Γραδεμπόρι που έχει λιγότερα; )
 
Δυό χιλιάδες απ΄αυτούς μετακόμισαν παρακάτω από την Ειδομένη, στο ξενοδοχείο και στο βενζινάδικο. Βρήκαν σκιά στα λίγα δέντρα, βολεύτηκαν, τους εμπορεύονται ηπιότερα.
 
Αλλά ποιός καραμαλακισμένος δηθενανθρωπιστής των ίσων ευκαιριών, δεν διαχωρίζει Αφγανούς, Πακιστάνι και Σύριους; Εδώ σε ένα καφενείο δεν χωράνε μπαόκια και σκουλίκια και θα χωρέσουν εκπρόσωποι λαών που μακελεύονται για ψύλλου πήδημα επι αιώνες;
 
Αλλά ανατολίτες είναι, ας κάθονταν να πολεμήσουν.
 
Ναι μερικοί έχουν λεφτά. Καλά κάνουν. Δεν είναι βέβαια σαν τον Ιμπν Σαούντ που κέρναγε ρολόγια στους καμαριέρηδες, αλλά ας μη πάνε στράφι και αυτά.
 
Στα κελύφη αυτά ,σκεφτήκατε να ανοίξετε τρύπες να κυκλοφορεί αέρας, φτιάξατε πατάρι για τις σκηνές ,ώστε να πλένεται η αμάκα με το λάστιχο καθημερινώς, φροντίσατε να στήσετε πλυσταριό;
 
Απλώσατε ψάθες στις αυλές για τη σκιά, φυτέψατε καλαμπόκι και ηλίανθους ώστε από τον Ιούλιο να έχουν δίμετρους φυτοφράκτες; Φορέσατε φόρμες σε έναν πρόσφυγα ανά τριάντα, ώστε με ένα μεροκάμματο να έχει τον τομέα της καθαριότητας και του ξεσκατώματος;
 
Κι αν δεν έχετε λεφτά για ζεστό νερό, χάθηκαν καζάνια με καυσόξυλα; Ξίδι μοιράσατε στις κυράδες; Σαπούνι να παστρεύουν;
 
Μια σκιερή παιδική χαρά με έναν γέρο να φυλάει τα παιδιά από τους κωλομπαράδες; Κανένα ομαδικό παιχνίδι, γαμώ τους ανιματέρ σας;
 
Πάλι τα φανταράκια σώζουν ό,τι σώζεται. Μόνο που δεν στρατηγεύει ο Κορκόδειλος Κλαδάς, αλλά ο Γκρουσί ο άφαντος. Στους ελικόπτερους αιθέρες.
 
Όχι καλέ! Εργολαβίες κάνετε, κατά τα γνωστά: μας εγκρίνουν απέξω εκατό, στέλνουμε τα εβδομήντα αλλού, και με τα τριάντα βολευόμαστε.Αλλά με εκπληκτικές διαδικασίες.
 
Διαφανείς.
 
Οπως το λέει ο Κάπο στη διαφήμιση : The honest snack.

Δεν υπάρχουν σχόλια: