30.7.13

Κάτω τα χέρια από τον Σίμο, κτήνη

του Γιώργου Τούλα

πηγή: http://www.parallaximag.gr




Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες την ανθρωποφαγία με την οποία περιβάλλει η ελληνική κοινή γνώμη έναν σπουδαίο νέο πολιτικό άνδρα. Τον Σίμο Κεδίκογλου. Η ιστορία ξεκίνησε όταν αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες ότι διόρισε με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την εκλεκτή της καρδιάς του Μαντώ Κόλλια, την όμορφη 28χρονη οικονομολόγο με την οποία σχετίζεται από το Πάσχα και με την οποία όπως αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα πέρασε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σεμνά και ταπεινά στο ξενοδοχείο Cape Sounio. O έρωτας τυχαία γεννήθηκε στη Μεσσηνία, από όπου τυχαία κατάγεται ο πρωθυπουργός και όπου τυχαία πηγαίνει πυκνά-συχνά ο υπουργός. Ο έρωτας του υπουργού είναι βέβαια δικαίωμά του, όπως και κάθε ανθρώπου, και λόγος δεν μας πέφτει. Έλα όμως που έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και ο άμεμπτος υπουργός που πριν δυο μήνες σαν τη φωνή της Θείας Δίκης κατηγορούσε εμάς τις Ιερές Αγελάδες της ΕΡΤ για αναξιοκρατία και μας απέλυε εν μια νυκτί, θεώρησε δικαίωμά του να κάνει ένα δωράκι στην κοπέλα, διορίζοντας την ως υπάλληλο του πολιτικού του γραφείου. Το ΦΕΚ με την υπογραφή του Πρωθυπουργού έχει ημερομηνία 14 Μαΐου· όμως, για να τρέχουν τα μισθά, ο διορισμός φαίνεται πως έγινε στις 12 Μαρτίου! Η ιστορία έφτασε στα αδηφάγα media, και η κοπέλα αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας. Ταυτόχρονα, οριστικά εκτός μητρώων της ΕΣΗΕΑ τέθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου, μετά τη διαγραφή του, όπως αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Ο Σίμος λοιπόν. Ποιος είναι ο Σίμος; Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, ένας άνθρωπος με σπουδές και καριέρα σπουδαία. Στο επίσημο βιογραφικό του όμως φρόντισε να απαλείψει ορισμένες κρίσιμες λεπτομέρειες. Ας πούμε, ότι ήταν βοηθός στη Ρούλα Κορομηλά και στο Bravisimo! Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.
Ο Σίμος Κεδίκογλου δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από τον μέσο όρο των Ελλήνων πολιτικών. Ένας άνθρωπος που κατάλαβε πολύ νωρίς ότι το μέλλον του ήταν πάντα πάνω στο σωσίβιο του κράτους. Ξεκίνησε την καριέρα του με σύμβαση ορισμένου χρόνου στην ΕΡΤ. Αργότερα, η σύμβαση του όχι μόνο έγινε αορίστου χρόνου, αλλά αποσπάστηκε για μετεκπαίδευση στο CNN στις ΗΠΑ. Επί 4 χρόνια τον πλήρωνε η ΕΡΤ στην Αμερική όπως πια όλοι γνωρίζουν.
Στις μέρες μας, ο άξιος πολιτικός ανέλαβε τον άχαρο ρόλο να βάλει το λουκέτο στην ΕΡΤ, στην οποία λίγους μήνες πριν μόλις είχε διορίσει, μόνο στην ΕΡΤ3 24 δικά του πρόσωπα. Μιλώντας στις 11 Ιουνίου, περίπου ως άγιος αδιάφθορος, για τη σαπίλα των κομματικών υπαλλήλων που συνωστίζονται στα κρατικά κανάλια, έριξε τον αγιασμό του εξορκιστή να φύγουν οι 2.650 μιαροί από τις συχνότητες και να έρθουν οι άσπιλοι και αμόλυντοι. Και κυρίως οι χωρίς κομματικές δεσμεύσεις. Όπως, ας πούμε, η κοπέλα του...
Η εκκοφαντική σιωπή των καθεστωτικών μέσων και δημοσιογράφων που μιλούν διαρκώς για την εξυγίανση του Δημόσιου Τομέα είναι πραγματικά εντυπωσιακή σήμερα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: