31.7.13

Το απρόβλεπτο «Εντευκτήριο» γιορτάζει με διαγωνισμό φωτογραφίας

[Γνώριζα το όνομα της Όλγας Σελλά ως έμπειρης συντάκτριας του πολιτιστικού ρεπορτάζ, με ειδίκευση σε θέματα βιβλίου, πριν τη γνωρίσω από κοντά, τη συναναστραφώ για λίγες μέρες σε έναν υπέροχο κήπο με λεμονιές ―μαζί με τον αλησμόνητο φίλο, ηθοποιό και δημοσιογράφο Χρήστο Αρνομάλλη― και γίνουμε φίλοι, κυρίως εξ αποστάσεως.
Όλα αυτά τα χρόνια, η Σελλά υποστήριξε με αμέτρητα δημοσιεύματα, ουσιαστικές παρουσιάσεις κι όχι απλές αναπαραγωγές του Δελτίου Τύπου, το Εντευκτήριο. 
Η συμπλήρωση 100 τευχών του περιοδικού επιτρέπει μικρούς απολογισμούς και επιβάλλει να της απευθύνω και ένα δημόσιο ευχαριστώ για όλη αυτή την πολύχρονη, και οπωσδήποτε όχι αυτονόητη συνοδοιπορία ― Γιώργος Κορδομενίδης]



της Όλγας Σελλά

πηγή: http://news.kathimerini.gr


Σίγουρα δεν είναι διόλου εύκολο να διατηρηθεί και να περπατήσει ένα λογοτεχνικό περιοδικό στις μέρες μας. Ο Γιώργος Κορδομενίδης, όμως, ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού «Εντευκτήριο», δείχνει να είναι χαλκέντερος. Βρίσκει πάντα πρωτότυπους τρόπους να εντάσσει νεότερες γενιές αναγνωστών στις σελίδες του λογοτεχνικού περιοδικού. Ετσι, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 τευχών, προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Το απρόβλεπτο Εντευκτήριο».

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να μετάσχει με μία φωτογραφία, ασπρόμαυρη ή έγχρωμη, σε ανάλυση τουλάχιστον 300 dpi, στην οποία θα δείχνει τεύχος ή τεύχη του «Εντευκτηρίου» σε... απρόβλεπτη στάση ή θέση.

Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση entefkti@otenet.gr.

Οι δώδεκα καλύτερες που θα ξεχωρίσουν τόσο για τη «ματιά» τους όσο και για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα θα δημοσιευτούν σε προσεχές τεύχος της Camera Obscura, του ένθετου δημιουργικής φωτογραφίας που δημοσιεύεται σε κάθε τεύχος του «Εντευκτήριου». Κριτική επιτροπή θα είναι οι Αρις Γεωργίου, διευθυντής της Camera Obscura, Ηρακλής Παπαϊωάννου (επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης) και ο Γιώργος Κορδομενίδης.

Ενα λογοτεχνικό περιοδικό αναζητά τρόπους να «εισχωρήσει» σε απρόβλεπτες στιγμές της καθημερινότητας των αναγνωστών του ή απλώς στιγμές της πόλης και της διαδρομής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: