5.6.14

Μουσική διαμαρτυρία στο Λονδίνο για τα ΕλγίνειαΈνας σπουδαίος αγώνας που ξεκίνησε, εδώ και πολλά χρόνια, η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη και που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο, διεθνείς προσωπικότητες των επιστημών των γραμμάτων και των τεχνών έχουν αγκαλιάσει, η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν ευοδωθεί. Και αυτό δεν είναι στοίχημα.  Τα μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στη βάση τους και να πάρουν τη θέση τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης.
Για την αφύπνιση συνειδήσεων, η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο του πολιτιστικού κινήματος «Beautiful Greece» που έχει ιδρύσει με τον σύζυγό της, διακεκριμένο μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη, πήραν την πρωτοβουλία και θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό δρώμενο-διαμαρτυρία, σε μουσική Παντελή Παυλίδη και σκηνοθεσία Έλντας Πανοπούλου, ανήμερα την Πεντηκοστή, την Κυριακή 8 Ιουνίου, στον προαύλιο χώρο της Ελληνικής Εκκλησίας στο Λονδίνο (Ι. Ν. Αγίας Σοφίας, Moscow Road, Bayswater, London W2 4LQ, UK), αμέσως μετά τη λήξη της λειτουργίας, στις 13.00.

Θα μπορέσουν οι Καρυάτιδες να καλέσουν την αδελφή τους πίσω στην πατρίδα τους;
Θα καταλάβουν κάποια στιγμή οι Βρετανοί ότι τα μάρμαρα του Παρθενώνα εκλάπησαν και ότι οφείλουν να τα επιστρέψουν;
Στόχος αυτής της ξεχωριστής performance είναι να αφυπνίσει συνειδήσεις και να μιλήσει στις καρδιές σκεπτόμενων ανθρώπων που γνωρίζουν ότι τέτοιου είδους πολιτιστικά εγκλήματα πρέπει να πάψουν πια και να αποκατασταθούν οι αδικίες.
Χρειαζόμαστε την αρωγή σας για την πατρίδα μας!
Σας θέλουμε δίπλα μας, στον αγώνα για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Είναι υποχρέωση στην ιστορία μας.
Ραντεβού την Κυριακή 8 Ιουνίου, στις 13.00, στον Ι. Ν. Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο.

Σόνια Θεοδωρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: