10.5.11

«Κ-Οn»: Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ


Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος
K-On
[ποίηση]
Θεσσαλονίκη, Εκδόσεις Εντευκτηρίου 2011, 47 σελ., 9 ευρώ


Από τις Εκδόσεις Εντευκτηρίου κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική συλλογή του Κωνσταντίνου Παπαχαράλαμπου «K-On».
Μικρό δείγμα:

ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΗΔΗ

Αν το τραγούδι καταλήγει μελαγχολικό
Είναι γιατί τα μάτια μένουν κλειστά
Μπροστά στο παρελθόν τα όνειρα
Μπροστά και στο μέλλον η ζωή
Μα για τη στροφή στο παιχνίδι που αλλάζει
Μόνο τα δάκρυα χαρά κρατάω


Γράφει ο συγγραφέας στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «On» όπως ενηλικίωση. Όπως είμαι κι ονο­μά­ζομαι. Έτσι επιχειρείται μια συνέντευξη για τον ερχομό του πυροδότη. Τα ποιήματα αφαι­ρετικά. Φουτουριστικά. Σχεδιαστικά. Τεμαχισμένα. Κι ερωτικά. Σύννεφα και σύννεφα στα κά­δρα. Οι προσδοκίες αρχικά. Το νέο ξεκίνημα. Το φωτεινό μέλλον. Ναι. Έχεις ξαναζήσει εδώ. Μα η ζωή επιλέγει να ζήσει. Η ζωή φωσφορίζει. Στα φύλλα τα ζωύφια. Οι χάρτες. Οι αριθμοί. Μέσα στο αεροπλάνο. Αέρας κι ακούραστο νερό. Ο χώρος της μάχης μετά. Το ψέ­μα. Το αίμα. Ο πόνος. Ο χώρος του έρωτα ανάμεσα. Το σώμα. Ο κήπος. Η μελαγχολία. Κι ο χώρος μιας ήττας. Μα έτσι έρχονται οι νίκες. Το ξέρεις καλά τώρα πια.


Ο Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος γεννήθηκε στην Καβάλα το 1988. Είναι Αγρονόμος -Τοπο­γράφος Μηχανικός Α.Π.Θ. και μέλος του Τ.Ε.Ε. από το 2010. Από το 2008 δημοσιεύει κείμενά του σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Το 2011 ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Real Estate στο Cass Business School του Λονδίνου. Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Η αφαιρετική έκφραση του λόγου τον καθιστά ιερό γιατί αγγίζει το αρχέτυπο και τον κόσμο των ιδεών .Ο Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος προσπαθεί να αγγίξει μέσα από τον μινιμαλιστικό του λόγο την πτερόεσσα ψυχή.