18.8.12

Δάσκαλε που δίδασκες…


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Θ. ΙΓΝΑΤΙΑΔΗ
πρώην προέδρου του ΔΣΘ

πηγή: www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχει κανένα ηθικό, κοινωνικό και πολιτικό έρεισμα με αυτό που συμβαίνει στη Βουλή των Ελλήνων και μάλιστα από παράγοντες οι οποίοι έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Βουλής. Δε νομιμοποιούνται τα πρόσωπα αυτά να διδάσκουν δίκαιο, ηθική και τρόπους πολιτικής συμπεριφοράς στους πολίτες, να τους καλούν να εφαρμόσουν τους νόμους και τα προστάγματα της Πολιτείας, να δέχονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να υφίστανται πρωτοφανείς θυσίες και οι κύριοι αυτοί να διατηρούν πολυτελή και άνετα γραφείς εντός και εκτός της Βουλής, με προσωπικό που το πληρώνει ο ελληνικός λαός.
Αναφέρομαι στους πρωθυπουργούς Μητσοτάκη, Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου και στους προέδρους Κακλαμάνη, Μπενάκη, Σιούφα, Πετσάλνικο, οι οποίοι διατηρούν ιδιαίτερα γραφεία μέσα στη Βουλή και εκτός αυτής.
Και δεν υποστηρίζω ότι θα σωθεί η χώρα, εάν εγκαταλείψουν τα γραφεία αυτά, αλλά θα είναι μία ενέργεια η οποία θα κατανοεί και θα συμπλέει με τα ασφυκτικά αδιέξοδα που ζει ο ελληνικός λαός.
Μεγιστοποιείται η ηθική ευθύνη των τέως αξιωματούχων, όταν οι περισσότεροι από αυτούς δε φέρουν τη βουλευτική ιδιότητα και κατά συνέπεια οι χώροι αυτοί δεν εξυπηρετούν σε τίποτε τους πολίτες, σε σχέση με τους εν ενεργεία βουλευτές. Δηλαδή, έχουν μετατρέψει τη Βουλή σε ιδιωτικά τους γραφεία και περιμένουν ο κόσμος να δείξει κατανόηση, να κάνει θυσίες, να… αυτοκτονήσει.
Ομως το πράγμα δε σταματάει εδώ. Λέγεται και δε διαψεύδεται αρμοδίως ότι οι διατελέσαντες πρόεδροι της Βουλής έχουν διορίσει, εκτός ΑΣΕΠ, με απόφασή τους, πρόσωπα της αρεσκείας τους στο ναό της Δημοκρατίας. Μάλιστα, τελευταία πληροφορήθηκε ο ελληνικός λαός ότι ο κ. Βύρων Πολύδωρας, που διετέλεσε (σημειώστε το) μια (1) ημέρα Πρόεδρος της Βουλής, διόρισε τη θυγατέρα του. Η δικαιολογία που αντέτεινε στη δημόσια κατακραυγή ήταν ότι η κόρη του αξίζει για έξι (6) άτομα. Και μπορεί πράγματι να αξίζει, αυτή όμως η ενέργεια δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και μια μόνο φράση ταιριάζει στην προκειμένη περίπτωση: αιδώς, Αργείοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: