12.9.11

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΣ, ΧΑΡΑ ΧΡΗΣΤΑ, ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΟ UNDERGROUND ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ


Συγκλίσεις / Αποκλίσεις 3

Βασίλης Καραγιάννης, Βασίλης Παπάς και Χαρά Χρηστάρα διαβάζουν ανέκδοτα κείμενά τους
― και δρώμενο από το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου»

Στο «Underground Εντευκτήριο»



«Συγκλίσεις / Αποκλίσεις» τιτλοφορείται ο νέος κύκλος εκδηλώσεων που οργανώνει το περιοδικό «Εντευκτήριο» στον χώρο του («Underground Εντευκτήριο», Δεσπεραί 9, Θεσσαλονίκη, περιοχή Διεθνούς Εκθέσεως), για να γιορτάσει τα δέκα χρόνια λειτουργίας του. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, συγγραφείς από τη Θεσσαλονίκη και τα πέριξ καλούνται να διαβάσουν νέα, αδημοσίευτα κατά κανόνα κείμενά τους, παρουσιάζοντας κατά κάποιον τρόπο τη λογοτεχνία που γράφεται ΤΩΡΑ. Καθώς το «Underground Εντευκτήριο» είναι σταθερά προσανατολισμένο, από την έναρξη της λειτουργίας του (2001) στην πρόσμειξη των τεχνών, στις εκδηλώσεις του κύκλου συμμετέχουν όχι μόνο συγγραφείς αλλά και μουσικοί, ηθοποιοί, εικαστικοί καλλιτέχνες και άλλων δημιουργοί. Τις «Συγκλίσεις / Αποκλίσεις» συντονίζει ο ποιητής Σταύρος Ζαφειρίου, σε συνεργασία με τον διευθυντή του «Εντευκτηρίου», Γιώργο Κορδομενίδη.
Στην τρίτη εκδήλωση (Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 8.30 μ.μ.), διαβάζουν οι συγγραφείς Βασίλης Καραγιάννης, Βασίλης Παπάς και Χαρά Χρηστάρα. Συμμετέχουν ακόμη το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» και ο μουσικός Κώστας Θεοδώρου.

Βασίλης Καραγιάννης

• Ο Βασίλης Καραγιάννης θα διαβάσει ένα διήγημα από την υπό έκδοση συλλογή «Σκηνοπηγαίες διαθέσεις κι άλλα τινά». Γεννήθηκε το 1953 στη Λευκοπηγή Κοζάνης. Ζει στην Κοζάνη και εργάζεται ως δικηγόρος. Έχει εκδώσει 18 βιβλία με πεζά, ποιήματα, χρονογραφήματα, μελετήματα κ.ά.· τελευταίο: «Ταξιδιωτικό στα βιβλία, μαθητεία στο ταξίδι» (2010). Από το 1984 εκδίδει και διευθύνει την πνευματική επιθεώρηση «Παρέμβαση», από τα μακροβιότερα λογοτεχνικά περιοδικά της περιφέρειας, που έχει ήδη φτάσει στα 155 τεύχη. Επιμελήθηκε πάνω από 100 βιβλία. Διετέλεσε (1995-2003) διευθυντής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης και του Ινστιτούτου Βιβλίου και Ανάγνωσης.

Βασίλης Παπάς

• Ο Βασίλης Παπάς θα διαβάσει ποιήματα από το επίσης υπό έκδοση βιβλίο του «Όταν απλώσουν τα κύματα». Γεννήθηκε το 1954 στην Έδεσσα, όπου ζει και ασχολείται με το εμπόριο οίνων και ποτών. Σπούδασε ιταλική φιλολογία στη Φλωρεντία. Από το 1987 έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές· τελευταία: «Πρωί στο φρύδι» (2003).

Χαρά Χρηστάρα

• Η Χαρά Χρηστάρα γεννήθηκε το 1957 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε στο Παρίσι κοινωνιολογία, γλωσσολογία, εθνολογία και εθνομουσικολογία. Έχει εκδώσει 13 ποιητικές συλλογές και 3 συγκεντρωτικές εκδόσεις· τελευταίο βιβλίο της: «Δωρικά» (2010).

Ηθοποιοί του Θεάτρου Τέχνης «Ακτίς Αελίου»
στις πρόβες της παράστασης «Ουτοπίξ»

• Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» (καλλιτεχνικός διευθυντής: Νίκος Σακαλίδης) συμμετέχει με ένα απόσπασμα από τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ουτοπίξ», που θα παίζεται στον χώρο του από τις 29 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια σύνθεση βασισμένη σε κωμωδίες του Αριστοφάνη αλλά και σε πρωτότυπα κείμενα που αφορούν τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, με συνοδεία ζωντανής μουσικής.


Η είσοδος είναι ελεύθερη

Χορηγός επικοινωνίας: 9,58 fm της ΕΡΤ3.

Δεν υπάρχουν σχόλια: