13.2.11

Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΕΡΓΑ BACH, BRAHMS, SCHUMANN, SCARLATTI κ.ά.

Διακεκριμένη πιανίστρια, γνωστή για τη δεξιοτεχνία και το σφρίγος των ερμηνειών της, η Ελισάβετ Κουναλάκη ερμηνεύει σε έναν διπλό δίσκο, με τίτλο e-motion: piano works, έργα έργα των Bach, Brahms, Cantallos, Granados, Scarlatti, Schumann, Seixas, Soler.




















Ενδεικτικά μνημονεύονται:

- Bach, Chromatic Fantasy and Fugue, Fantasia
- Bach, Chromatic Fantasy and Fugue - Fuga
- Brahms, Varitions on Haendel - Aria
- Brahms, Varitions on Haendel - Variations 1-25
- Scarlatti - Sonata in b minor
- Seixas - Sonata in B flat major
- Cantallos - Sonata in c minor
- Soler - Sonata in d minor
- Granados, Goyescas, El Fandango de Candil


Η Ελισάβετ Κουναλάκη αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών με άριστα και πρώτο βραβείο παμψηφεί (τάξη Φοίβης Βάλληνδα). Συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία με υποτροφίες της Ακαδημίας Αθηνών και της Γαλλικής Κυβέρνησης. Το 1980 αποφοίτησε με το ανώτατο δίπλωμα από το Ευρωπαϊκό Ωδείο Παρισιού (τάξη Υβόν Λεφεμπύρ) και το 1987 πήρε το μεταπτυχιακό δίπλωμα τρίτου κύκλου σπουδών από το Κρατικό Ωδείο Τουλούζης (τάξη Τερέζ Ντυσσώ). Την εξέλιξη της δουλειάς της έχουν επηρεάσει προσωπικότητες του μουσικού χώρου όπως οι Φρανς Κλιντά, Γεβγκένι Μαλίνιν, Τατιάνα Νικολάγιεβα, Βαλερύ Σαγκαϊντάτσνι και Λέον Φλάισερ. Έχει τιμηθεί με το πρώτο βραβείο του πανελλήνιου διαγωνισμού «Καίτη Παπαϊωάννου» (Αθήνα 1973) και το ειδικό βραβείο ερμηνείας έργων Σοπέν στο φεστιβάλ πιάνου «Μουσικός Ιούλιος» (Παρίσι 1980). Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, την Ευρώπη (Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Βουλγαρία) και την Ιαπωνία. Ως σολίστ έχει συμπράξει με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και με σημαντικές ξένες, όπως η Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας. Εκτός από το κλασικό ρεπερτόριο, στο ενεργητικό της περιλαμβάνονται και πολλές πρώτες εκτελέσεις ελληνικών και ξένων σύγχρονων έργων, από τα οποία κάποια είναι αφιερωμένα στην ίδια.

Έχει ηχογραφήσει για την ελληνική και τη γαλλική ραδιοφωνία και έχει εμφανιστεί στην ελληνική και την ιαπωνική τηλεόραση. Η δισκογραφία της περιλαμβάνει όλο το πιανιστικό έργο του Γιώργου Σισιλιάνου (Lyra) και έργα του Γιώργου Κουμεντάκη (Σείριος). Έχει συνεργαστεί με το Τμήμα Εκδόσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε παραγωγές όπερας για παιδιά. Σημαντική είναι η παιδαγωγική δραστηριότητά της, ενώ συχνά συμμετέχει σε επιτροπές διαγωνισμών πιάνου. Είναι καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: